Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

7 verrassende feiten over voedselovergevoeligheden

By jojo

augustus 1, 2021


7 Verrassende feiten overvoedselovergevoeligheden

Ken je het gezegde "Het eten van de één is het vergif van de ander." 

De aanpak van de problemen

Vaak is het aanpakken van de onconventionele dingen - zoals voedsel gevoeligheden, chronische infecties, milieu-invloeden, zelf-liefde en onze relaties - die de grootste verschuivingen veroorzaken in je gezondheid. Het aanpakken van deze problemen speelt een centrale rol in het helpen bij het vinden van antwoorden, je vernieuwd te voelen en de nieuwe kans op een leven te krijgen waar je naar verlangd hebt.

voedselintolerantie


Relatie tussen voedselovergevoeligheid en chronische ziekte.

De relatie tussen voedselovergevoeligheid en chronische ziekte is een vrij nieuw fenomeen, wat de reden is waarom sommige zorgverleners dit onderwerp niet routinematig behandelen. Het is echter een van de meest voorkomende zaken die behandeld zou moeten worden. Als je lijdt aan chronische ziekte, en de conventionele aanpak is niet genoeg geweest, overweeg dan om je mogelijke voedselovergevoeligheden aan te pakken. Deze zeven feiten zullen je helpen.

Feit 1:

Voedselovergevoeligheden zijn niet hetzelfde als voedselallergieën of voedselintoleranties.

Veel mensen gebruiken deze termen door elkaar, maar ze zijn niet hetzelfde. Ze lokken elk een ander soort reactie in het lichaam uit.

Een voedselallergie triggert een immuunreactie. De symptomen kunnen mild zijn of tot een strenge het leven-bedreigen anafylactische reactie leiden. Ongeveer 4 procent van de volwassenen in de V.S. heeft voedselallergie. Volgens het Center for Disease Control (CDC) zijn deze acht voedingsmiddelen verantwoordelijk voor 90 procent van de voedselallergieën in de VS: pinda's, melk, eieren, noten, soja, tarwe, vis en schaaldieren. De symptomen verschijnen meestal kort nadat het voedsel is geconsumeerd.

Een voedselintolerantie is de enige voedselreactie waarbij het immuunsysteem niet betrokken is. Het lichaam mist het enzym dat nodig is om het voedsel goed te verteren. Het kan mogelijk zijn het ontbrekende enzym te vervangen door supplementatie. Het meest voorkomend is lactose-intolerantie. Voedselintoleranties zijn blijvend.

Voedselovergevoeligheden lokken een specifieke antilichaam-gemedieerde immuunrespons uit die verschilt van een voedselallergie. De diagnose kan moeilijk zijn omdat de symptomen vaak pas twee tot drie dagen na de consumptie van het voedsel optreden. De reacties kunnen sterk variëren, zelfs wanneer hetzelfde voedsel wordt geconsumeerd. Ze kunnen en zullen na verloop van tijd veranderen, afhankelijk van stressniveaus en de algemene gezondheid van het lichaam (vooral het spijsverteringskanaal).

glutenintolerantie

Feit 2:
Symptomen van voedselovergevoeligheid zijn niet altijd gerelateerd aan de spijsvertering.

De meeste mensen gaan ervan uit dat de symptomen te maken hebben met het spijsverteringsstelsel, zoals zure reflux, winderigheid, een opgeblazen gevoel, krampen, diarree of constipatie. Maar dat is niet altijd het geval.

In de klinische praktijk hebben vrouwen vaker symptomen buiten het spijsverteringskanaal en in elk systeem van het lichaam.

Veel voorkomende symptomen zijn: vermoeidheid, slaapstoornissen, hormoonverstoring, stemmingsstoornissen, angst, depressie, hoofdpijn/migraine, gewrichtspijn, allergieën/astma, acne en gewichtsproblemen.

Bovendien spelen voedselovergevoeligheden meestal een belangrijke rol bij vrouwen die moeite hebben met afvallen.

voedselovergevoeligheid

Feit 3:
Symptomen van voedselovergevoeligheid kunnen worden uitgesteld.

Voedselovergevoeligheden kunnen moeilijk te herkennen zijn omdat de symptomen zich vaak pas twee tot drie dagen na het eten van het voedsel openbaren.

Dit is vaak de reden waarom vrouwen voedingsmiddelen over het hoofd zien als de trigger voor hun symptomen. Zelfs als u vermoedt dat voedingsmiddelen een rol spelen, is het niet altijd gemakkelijk om te achterhalen welke voedingsmiddelen dat zijn.

Als het voedsel dagelijks wordt gegeten, kan het zijn dat u altijd symptomen voelt, maar ze niet per se in verband brengt met het voedsel dat u eet.

allergie en intolerantie

Feit 4:
Er zijn verschillende manieren om erachter te komen of u voedselovergevoelig bent.

Een haartest of bloedtest en/of een eliminatiedieet zijn de meest gebruikelijke manieren om erachter te komen of u voedselovergevoeligheid heeft.

Een haar- bloedtest en/of een eliminatiedieet zijn de meest gebruikelijke manieren om te ontdekken of u voedselovergevoeligheden heeft.

Een haar- of een bloedtest bestellen is een eenvoudige manier om overgevoeligheden vast te stellen, maar er zijn beperkingen aan deze test:

Niet alle voedingsmiddelen worden getest. Gemiddeld hebben de verschillende laboratoria panels van 75 tot 300 voedingsmiddelen. Dit kunnen wel of niet de voedingsmiddelen zijn die je gewoonlijk eet. Mijn Voedselintolerantietest levert zowel een haartest maar ook een bloedtest. De haartest test meer dan 600 verschillende producten; de bloedtest doet dit voor 110 verschillende producten. De bloedtest test daarnaast ook op allergieën.

U moet de voedingsmiddelen in aanzienlijke hoeveelheden eten om een nauwkeurig resultaat te krijgen.

Een negatief resultaat hoeft het voedingsmiddel niet uit te sluiten.

Niet alle artsen in de gezondheidszorg weten hoe ze deze testresultaten moeten bestellen of interpreteren.

Een eliminatiedieet is een in principe gratis manier om te ontdekken wat je mogelijke gevoeligheden zijn, maar het kan een aantal maanden van het eten van een vrij streng en gereglementeerd dieet vereisen.

De meest gebruikelijke manier om een eliminatiedieet te doen is om de belangrijkste triggers uit je dieet te verwijderen (maïs, zuivel, gluten, eieren, noten en soja) en te kijken of de symptomen verbeteren. Als het beter gaat, voeg dan (om de paar dagen) één voedingsmiddel tegelijk weer toe aan je dieet en kijk of de symptomen terugkomen.

In het algemeen raad ik aan om een combinatie van de twee te doen... een haar- of een bloedtest en een eliminatiedieet. De haar- en de bloedtest helpt je parameters te creëren voor het eliminatiedieet. En het helpt om ongewone gevoeligheden te identificeren die over het hoofd kunnen worden gezien met een eliminatiedieet, zoals specerijen of specerijen.

chronische klachten

Feit 5 :
Een negatieve test sluit niet noodzakelijk voedselovergevoeligheden uit.

Zoals ik hierboven al zei, zijn er beperkingen aan de beschikbare testmethoden. Bij de bloedtest kan een voedingsmiddel dat een negatief resultaat oplevert, toch een reactie in het lichaam veroorzaken. En een voedingsmiddel dat positief terugkomt, kan weinig effect hebben op de symptomen.

Daarom raad ik meestal aan om een combinatie te doen van een haar- of een bloedtest en een eliminatiedieet.

Voedselovergevoeligheden kunnen in de loop van de tijd veranderen. Dus een negatief resultaat vandaag betekent niet noodzakelijk dat een voedingsmiddel nooit problemen zal veroorzaken in je lichaam.

Het is belangrijk om samen te werken met een gezondheidswerker die de resultaten kan correleren met uw symptomen en die de beperkingen van testmethodes begrijpt.

allergie- en intolerantietest

Feit 6:
Voedselovergevoeligheden kunnen overwonnen worden.

Het goede nieuws is dat je niet noodzakelijk voorbestemd bent om deze voedselovergevoeligheden voor altijd te hebben. Wanneer de probleem veroorzakende voedingsmiddelen uit het dieet worden verwijderd en het lichaam de tijd krijgt om te genezen, reageren veel mensen niet meer op dezelfde voedingsmiddelen. Het kost tijd, ijver en discipline.

In het begin kan het moeilijk zijn om veranderingen aan te brengen. Maar wanneer je ontdekt hoe goed je je kunt voelen wanneer je de beledigende voedingsmiddelen elimineert, wordt het gemakkelijker.

Een van de beste manieren om voedselovergevoeligheden te overwinnen is het spijsverteringskanaal te genezen door mogelijke parasieten, verterings- en absorptie kwesties, en levensstijl- en voedingskeuzes aan te pakken. 

voedselintolerantie

Feit 7:
Wetenschappelijk onderzoek kan onvoldoende overtuigend zijn voor voedselovergevoeligheden.

De studie van voedselovergevoeligheid en de rol ervan in chronische ziekten is een nieuwer onderzoeksgebied.

Dit is deels de reden waarom sommige zorgverleners de rol van voeding in het ziekteproces over het hoofd zien of bagatelliseren.

Twee mensen met dezelfde chronische ziekte kunnen wel of niet te maken hebben met voedselovergevoeligheden. En, als ze wel voedselovergevoeligheden hebben, kan dat met totaal verschillende voedingsmiddelen zijn en kunnen ze totaal verschillende reacties uitlokken.

Voedselovergevoeligheden dragen altijd bij aan de symptomen van chronische ziekten. Zoek een natuurgeneeskundig arts of een arts voor functionele geneeskunde die de rol en de klinische betekenis van voedselovergevoeligheden en chronische ziekten begrijpt.

intolerantietest

WAT IS UW MENING?

Heeft jouw gezondheid te lijden gehad onder voedselovergevoeligheden?

Ik zou graag uw verhaal horen in de commentaren hieronder.

Heb je een brandende vraag over voedselovergevoeligheden? Voel je vrij om ook te vragen in de commentaren.

Problemen met voedselovergevoeligheid?

Onze testen laten zien of jouw problemen gerelateerd zijn aan voedselovergevoeligheid zoals een allergie of intolerantie.

Laat een bericht achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets van onze artikelen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte