Voedselintolerantietest
Help mee en deel!

Je bent op zoek naar een allergie of intolerantietest

Hooikoorts klachten zoals niezen, een waterige loopneus, jeuk of een verstopte neus, rode ogen, tranen, branderigheid, opgezwollen oogleden?
Weet het zeker en neem een test op allergie-intolerantie.

Wij leveren nauwkeurige en uitgebreide allergie- en intolerantietesten
waarbij getest wordt op meer dan
35 allergieën en 600+ voedingsstoffen 
en andere producten

Wat is nu eigenlijke en allergie en waarvoor kan je allergisch zijn.

Is er een manier om te weten waarvoor je allergisch bent

Kan een allergie genezen, en wat is of kun je er aan aan te doen

Kun je een allergie testen en op basis waarvan wordt dan getest

Allergische reacties, een probleem op zich


Het hebben van een allergie is vervelend en al helemaal als je niet precies weet waarvoor je allergisch bent. Die branderige ogen, die jeukende armen, die uitslag. Of wat te denken van iedere keer tranige ogen, het eeuwige genies. Het kan dan bijna niet anders dan dat je ergens allergisch voor bent.  Alleen, je weet niet waarvoor!

Hieronder vertellen we je wat een allergie is, bovendien geven we je informatie hoe je er achter komt dat je een allergie hebt en waarvoor je allergisch bent  maar ook hoe je met een allergie omgaat en wat je er aan doen kan.

De wetenschap alleen dat er een kans bestaat dat je op een bepaalde stof een allergische reactie krijgt, is geen prettige gevoel. Voor welke stof, welke voeding of, krijg je wellicht allergische reactie als je in de omgeving van dieren bent. Het is een vraag die je niet gemakkelijk kunt beantwoorden. 

Je kunt gaan proberen om bepaald voeding te vermijden (welke?) of uit de buurt te blijven van (huis)dieren, bepaalde producten te vermijden of erger nog, je kunt besluiten niet meer in de natuur te gaan wandelen vanwege een vermeende pollenallergie.
Het is wellicht een goed idee om eerst een te kijken wat allergie nu eigenlijk is, hoe je er achter komt en wat je er aan kunt doen.

Allergie, wat is dat?

Allergie is één van de meest voorkomende chronische ziekten en steeds meer mensen hebben er last van. In Nederland heeft ongeveer 25% van de bevolking last van een allergie. Er bestaan verschillende soorten van allergieën zoals verschillende luchtwegallergieën in de vorm van hooikoorts, kattenallergie of een allergie voor huisstofmijten. Als je in contact komt met bepaalde allergenen (stoffen waarvoor je allergisch bent) kun je klachten krijgen zoals een loopneus, jeukende ogen, huiduitslag of piepende ademhaling.

Allergieën worden gedetecteerd door het meten van het Immunoglobuline E-telling (IgE) in het bloed, omdat dit specifieke bloedcellen zijn die helpen om allergieën te bestrijden. Als u een allergie heeft voor een bepaald voedings- of niet-voedingsmiddel, zal uw lichaam beginnen te reageren op het moment dat het in contact komt met het voedingsmiddel.

Veel voorkomende allergische reacties kunnen bestaan uit een plaatselijke zwelling (d.w.z. van de keel of de tong), uitslag of ademhalingsmoeilijkheden. Pinda's, schelpdieren, eieren en soja behoren tot de meest voorkomende allergenen.

haartest vanuit wetenschappelijk perspectief

Wie zijn wij

Mijn Voedsel Intolerantie Test  is een test laboratoriumdienst die een compleet scala aan tests biedt voor diagnose, screening of evaluatie van ziekten en gezondheidsproblemen.

Mijn Voedsel Intolerantie Test werkt voor de Voedsel Intolerantie Testen samen met een van de grootste bedrijven op dit gebied ter wereld. Zij verrichten meer dan 1.200 testen per dag en werken uitsluitend met de beste apparatuur.  De laboratoriumtechnici zijn goed opgeleid en hebben vele jaren ervaring. Voor u een geruststelling dat de resultaten betrouwbaar zijn en uitgevoerd worden binnen de juiste condities waarbij de service en het niveau steeds wordt verbeterd door de verkregen resultaten.

Onze Allergie testen op basis van een bloedmonster

Select35

test op 35 van de meest voorkomende allergieën door middel van een bloedmonster

van € 149,95 nu
€ 99,95

Choice70

test op 35 meest voorkomende allergieën en 35 voedselintoleranties middel van een bloedmonster

van € 199,95 nu
€149,95

Prime110

test op 35 meest voorkomende allergieën en 75 voedselintoleranties middel van een bloedmonster

van € 249,95 nu
€ 199,95

Allergie, hoe kom je er achter


Diagnose van allergieën

De meest voorkomende methode om allergieën te diagnosticeren is met een eenvoudige bloedtest, waarbij meestal de IgE- of IgG-waarden in het bloed worden getest. IgE-allergieën zijn onmiddellijke reacties op een vreemde stof die het lichaam is binnengedrongen. Deze vreemde stoffen kunnen afkomstig zijn van voedsel of van inhalatie. IgE-allergieën kunnen zeer ernstige symptomen veroorzaken, zoals ademhalingsproblemen, zwellingen en netelroos. In nog ernstiger gevallen kunnen IgE-reacties leiden tot een anafylactische shock.

IgG4 voedselgevoeligheden zijn over het algemeen minder ernstig dan IgE voedselallergieën en typische symptomen kunnen zijn; hoofdpijn en misselijkheid, epileptische aanvallen en hyperactiviteit. Deze kunnen uren of zelfs dagen na de inname van het oorzaak gevende voedsel optreden. De mate en ernst van de symptomen variëren door de genetische samenstelling van het individu. IgG4-voedselgevoeligheden worden over het algemeen behandeld door probleemvoedsel uit het dieet te verwijderen en door de spijsvertering te helpen met probiotica.

Allergie, wat doe je er aan

Het is niet te zeggen dat een allergie echt te genezen is; je kunt er wel mee leren leven. Wel is het mogelijk dat je over een bepaalde stof heen groeit. Op het moment dat dat gebeurt zal je vanaf dat moment geen klachten meer hebben; hoe lang dit duurt is niet te zeggen. Daarnaast kun je ook een onderscheid maken in een therapie (zoals hiervoor bedoeld) of het behandelen van een allergische reactie.
De eerste methode wordt ook wel een desensibilisatie kuur of immunotherapie genoemd. De tweede is gewoon het behandelen van een allergie (allergische reactie)

Allergie immunotherapie is een allergie behandeling die ervoor zorgt dat de reactie van je immuunsysteem op de stof waarvoor je allergisch bent, verandert. Door je immuunsysteem bloot te stellen aan de (juiste hoeveelheid) stof die de allergische reactie uitlokt, raakt je lichaam eraan gewend en kun je, in geval van een luchtwegallergie, minder tot geen last meer hebben van een loopneus, jeukende ogen, hoesten, piepende ademhaling of benauwdheid.

De behandeling van een allergische reactie is afhankelijk van de soort en oorzaak van de reactie.
Voor bijvoorbeeld hooikoorts volstaat over het algemeen een antihistaminicum (druppels of tabletten) leverbaar van verschillende merken die allemaal hetzelfde beogen, maar op onderdelen en doel iets anders werken. Over het algemeen is een antihistaminicum ongevaarlijk bij gebruik zoals volgens de gebruiksaanwijzing (bijsluiter) voorgeschreven. Er zijn antihistaminica die je bij de drogisterij kunt kopen en antihistaminica die je met een recept (via de arts) bij de apotheek kunt verkrijgen.

Voor de behandeling van (potentieel) levensbedreigende allergische reacties, zoals die veroorzaakt door insectengif of bepaalde soorten voedsel of als je mastocytose hebt, bel onmiddellijk 112 en geef aan wat er aan de hand is.
Je zult de symptomen die bij jou kunnen optreden, en met name de symptomen die zich als eerste manifesteren, ook moeten uitleggen aan de mensen die in jouw omgeving aanwezig kunnen zijn opdat zij deze kunnen herkennen als een (beginnende) allergische reactie.

voedsel intolerantie test en eliminatie procedure

Allergie testen

Allergie kan ook worden vastgesteld via een bloedtest door het meten van een soort eiwitten in het bloed: het immuunglobine van klasse E (IgE). Een andere, misschien meer bekende benaming, is RAST-test (radioallergosorbent-test). Wanneer je allergisch bent, zal er uit de bloedtest blijken dat deze specifieke IgE antilichamen worden aangemaakt in je bloed tegen de allergenen waarvoor je allergisch bent. Er wordt een buisje bloed afgenomen bij de huisarts of bij een prikpost, dat vervolgens wordt geanalyseerd in een (ziekenhuis)laboratorium. De uitslag van de bloedtest kan worden weergegeven in verschillende vormen: in ‘plusjes’, in klasse of in een getal. Een weergave in een getal is het meest nauwkeurig en wordt tegenwoordig steeds meer toegepast.

Allergie en Intolerantie testen van Mijn Voedsel Intolerantie test

Bij Mijn Voedsel Intolerantie Test hebben een breed scala aan allergie en voedsel intolerantie testen. Van een eenvoudige basis voedselintolerantietest (waarbij meer dan 600 voedingsstoffen worden getest) naar een "state of the art" complete voedsel intolerantie test (waar naast 600 voedingsstoffen ook 80 vitamines en mineralen én 24 metalen worden getest. Voor een overzicht van ons complete assortiment aan intolerantie testen kijkt je HIER. 

Select35 Bloedanalyse 

Allergie test  op 35 voorkomende
producten

ELISA Testtechnologie
110 Intolerantie-Allergiepunten
Test 
IgE- en IgG4-antilichamen

Choice70 Bloedanalyse 

Allergie test op 30 allergieën en 
40 intoleranties 

ELISA Testtechnologie
110 Intolerantie-Allergiepunten
Test 
IgE- en IgG4-antilichamen

Prime 110 Bloedanalyse 

Allergie test op 25 allergieën en 
75 intoleranties 

ELISA Testtechnologie
110 Intolerantie-Allergiepunten
Test 
IgE- en IgG4-antilichamen

100% Geld terug garantie

We geven je 100% geld terug als je niet tevreden bent...
Met onze haartests betekent onze No Quibble-garantie dat als u niet 100% tevreden bent, u contact kunt opnemen via e-mail of live chat om uw geld terug te vorderen

Ervaringen van onze klanten


Steven Lloyd, verpleger

Ik werk als gastro-intestinale verpleegster in een operatiekamer. We onderzoeken patiënten met een veelheid aan onverklaarbare symptomen. Ik kan ze nu hoop bieden en de ervaring die ik heb gehad met Mijn Voedsel Intolerantie Test delen.

Jennifer D via Trusted shops

Ik wilde een allergietest waarbij ik geen bloed hoefde in te sturen, en deze gebruikt haar. De resultaten kwamen snel en zijn echt een grote hulp geweest.

Caroline Lauren via Google

Mijn man en ik hebben dit gedaan. Alles is geweldig verlopen. Ik was erg blij met mijn resultaten. Ik zou er gewoon rekening mee houden dat nadat je je haarmonster hebt verzonden, het ongeveer 3 weken duurt om naar het lab te gaan.

Amanda J Via Trustedshops

Het ziekenhuis heeft een test aanbevolen, dus ik heb deze gekocht. Ze waren blij met de resultaten en daardoor kon ik mijn dieet veranderen.