Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Histamine intolerantie

Alles wat u moet weten over histamine intolerantie

Een histamine intolerantie: wat houdt het precies in, hoe herkent u het en hoe kunt u achterhalen of u intolerant bent? Mijn Voedsel Intolerantie Test biedt duidelijkheid, dus lees snel verder.

resultaat voedselintolerantie test

Wat is een histamine intolerantie?

Histamine is een biogene amine die het lichaam zelf aanmaakt, maar die ook voorkomt in verschillende voedingsmiddelen. De stof speelt een essentiële rol in het lichaam en is onder andere belangrijk voor het immuunsysteem. Echter kan er een histamine intolerantie ontstaan wanneer uw lichaam de hoeveelheid histamine in uw lichaam niet kan verwerken. De stof wordt niet snel genoeg afgebroken nadat het zijn rol vervuld heeft. De oorzaak hiervan is een tekort aan het enzym diamine oxidase (DAO). Dit kan vervolgens leiden tot verschillende histamine intolerantie symptomen.

Verwar histamine intolerantie niet met histamine allergie. Bij een allergie kan een kleine hoeveelheid van een stof al een ernstige reactie veroorzaken. Wanneer er sprake is van een histamine intolerantie, zijn de histamine intolerantie symptomen over het algemeen pas merkbaar wanneer er een bepaalde hoeveelheid zich heeft opgebouwd in het lichaam. Het immuunsysteem komt hierbij niet in actie, wat bij een allergie wel het geval is.

voedselintolerantie

Wat zijn de histamine intolerantie symptomen?

Heeft u last van allergische reacties wanneer u voedsel heeft gegeten dat rijk is aan histamine? Dan is het mogelijk dat u een histamine intolerantie heeft. De volgende histamine intolerantie symptomen kunnen optreden:

- Irritatie van de huid, neus, keel en longen

- Jeuk, roodheid en zwelling

- Huiduitslag

- Hoesten

- Slijm in de keel

- Slaapproblemen

- Hoofdpijn

- Duizeligheid

Hou er rekening mee dat de histamine intolerantie symptomen en de ernst ervan kunnen verschillen van persoon tot persoon.

Test of uw klachten te wijten zijn aan een histamine intolerantie

Ervaart u één of meerdere histamine intolerantie symptomen? Een voedselintolerantie test biedt uitsluitsel en zekerheid. De testen van Mijn Voedsel Intolerantie Test laten u alle mogelijke stoffen zien waarvoor een intolerantie is. U kunt hierdoor volgens de eliminatiemethode de juiste voedingsmiddelen elimineren uit uw menu. Bekijk snel onze voedselintolerantie testen.

Problemen met voedselovergevoeligheid?

Onze testen laten zien of jouw problemen gerelateerd zijn aan voedselovergevoeligheid zoals een allergie of intolerantie.

intolerantietest

Ontvang GRATIS het E-book
"Waarschuwingstekens voor een voedselovergevoeligheid"