Voedselintolerantietest
Help mee en deel!

Intolerantie of Allergie


Voedsel Intolerantie of Voedsel Allergie


Voedsel Intolerantie

Er zijn twee vormen van voedselovergevoeligheid: de voedselintolerantie (dit is de niet allergische voedselovergevoeligheid) en de voedselallergie. Het verschil tussen deze beide vormen is dat bij intolerantie het lichaam ongewoon reageert op een bepaalde stof, zonder dat hierbij het immuunsysteem is betrokken. De reactie volgt meestal langere tijd na het eten van het voedsel; klachten treden op na 2 tot 3 dagen. 

intolerantie of allergie

Klachten bij Voedsel Intolerantie

Klachten die veel voorkomen bij een voedselintolerantie zijn o.m. een opgeblazen gevoel, buikpijn of buikkrampen, hoofdpijnen, obstipatie, brandend maagzuur, misselijkheid, problemen met je huid, snel in gewicht aankomen. Maar ook gewrichtspijnen, migraine, eczeem of een jeukende huid. Of je een voedselintolerantie hebt en om welk voedsel het gaat kun je het beste laten testen. Door het nemen van een test kom je er snel achter of jouw klachten te maken hebben met een voedselintolerantie. 

Voedsel Allergie

Bij een allergie reageert het immuunsysteem op een bestanddeel waarmee het in aanraking komt en waarbij het lichaam antistoffen aanmaakt. De reactie volgt meestal binnen een korte tijd na het eten van het voedsel; klachten treden vaak op binnen een half uur na het eten van het voedsel. 

intolerantie of allergie


Klachten bij Voedsel Intolerantie

De klachten die u kunt krijgen bij voedingsallergie, lopen erg uiteen. De verschijnselen treden meestal op binnen een half tot twee uur na het eten. Verschijnselen die bij een voedingsallergie kunnen optreden:

  • huid, slijmvliezen: jeuk (handpalmen, voetzolen en schaamstreek), roodheid, galbulten, oedeem (vocht vasthouden), dikke tong, dikke keel, jeuk in de mond en oren
  • maagdarmkanaal: overgeven, acuut braken, acute buikkrampen, acute diarree
  • luchtwegen: verstopte neus of loopneus, benauwdheid
  • bloedvaten: bloeddrukdaling, bewustzijnsverlies


Wij doen een test op basis van enkele lichaamsharen; een veilige en doeltreffende wijze om er snel achter te komen of er sprake is van een voedselintolerantie. Klik hier om een voorbeeld van de resultaten van een test te bekijken.
Wil je weten op welke wijze wij testen, welke apparatuur er gebruikt wordt en de betrouwbaarheid van de test, dan kun je HIER alles lezen over onze testen.

Wil je weten of er bij jou soms sprake is van een Voedsel Intolerantie, doe dan de Quick Scan. Beantwoord enige vragen en weet meteen of er wellicht bij jou sprake is van een Voedsel Intolerantie. De Quick Scan is gratis en verplicht tot niets.