Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Voedsel Intolerantie Test en de eliminatiemethode

By johandebruijn

januari 4, 2018

eliminatie, intolerantie, intolerantie test

Voedsel Intolerantie Test en eliminatiemethode.

Hoe kan je door de eliminatiemethode er achter komen waar jouw voedsel intoleranties liggen.

Je hebt een Voedsel Intolerantie Test besteld, je haar ter analyse verzonden en de resultaten van de test ontvangen. Wat nu?

Eliminatieprocedure

De te volgen procedure begint met het maken van een eetdagboek. Je gaat voor een periode precies bijhouden wat je eet en in welke combinatie. Op verpakkingen kijk je welke stoffen er in de inhoud zijn verwerkt maar ook bij bijv. verpakt vlees, kip en dergelijke. Per dag noteer je dan zo nauwkeurig mogelijk wat je dan eet. Ontbijt, tussendoortjes, lunch, avondeten en snacks; noteer wat je eet.

Daarnaast houd je in je dagboek bij of en wanneer er symptomen zijn opgetreden. Krijgt je bijv. buikkrampen, hoofdpijnen of dergelijke, dan noteer je dat. Niet alleen noteer je het symptoom, maar ook de tijd dat dat het symptoom door jou werd waargenomen, hoe lang het heeft geduurd en onder welke omstandigheden. Voor dit werkje kun je een handige app downloaden waarmee je alles kunt bijhouden.

App voor bijhouden van je voeding

Iedereen kan de app gratis downloaden in de App Store, alleen zal niet iedereen de app met evenveel plezier gebruiken. Want om zo goed mogelijk erachter te kunnen komen waar de allergie of misselijkheid vandaan komt, moet je alles wat je consumeert goed blijven noteren in de app. Je moet er dus aan gaan wennen dat je de appel die je zojuist hebt gegeten noteert in de app. Gelukkig biedt de app daar een oplossing voor: de app stuurt je een notificatie rond de tijd dat je meestal eet. Er staan geen voorgedefinieerde producten in, zoals bij de andere apps. Een arts of diëtist (of jijzelf) zal dus moeten kijken welke mogelijke allergenen er in je voedsel zaten, op het moment dat jij je onwel voelde.

In de instellingen van de app kan je het dagboek eenvoudig omzetten naar een PDF- of CSV-bestand en met de Deel-knop kun je dit document naar anderen sturen.

Elimineren en weten

Na enige tijd op deze wijze te hebben bijgehouden wat je eet en op welk tijdstip terwijl je eveneens hebt genoteerd welke symptomen er zijn, wordt het tijd om te gaan elimineren. Heb je een Voedsel Intolerantie Test besteld en de resultaten daarvan gekregen dan kun je het beste beginnen met de intoleranties met de hoogste waarden te gaan elimineren. Doe dat in een keer omdat dat het meest effectief is. Nadat je de voedingstoffen hebt geëlimineerd kun je gaan zien of de symptomen verdwijnen. Natuurlijk merk je dat niet in een dag maar moet je het wat meer tijd gunnen. Over het algemeen is een eliminatie van 14 dagen tot 4 weken voldoende. Ga dan een voor een de voedingstoffen weer toevoegen aan je menu en let op wanneer er symptomen optreden. Doordat je de voedingstoffen een voor een weer gaat toevoegen weet je nauwkeurig welke voedingstof de symptomen geeft.

Het kost wat tijd en je zal er op een nauwkeurige wijze mee om moeten gaan. Heb je eenmaal de boosdoener gevonden dan begint voor jou het plezier weer en weet je waar jouw klachten vandaan komen. Op dat moment kun je er wat aan gaan doen zodat de symptomen niet meer opspelen.

Laat een bericht achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets van onze artikelen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte