Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Voedsel allergie en Voedsel Intolerantie bij baby’s

By johandebruijn

juni 24, 2017


Voedsel allergie en Voedsel Intolerantie bij baby's


Wat is een voedselallergie?

Een voedsel allergie is wanneer het immuunsysteem van je baby heeft een slechte (negatieve) reactie op een meestal onschuldig eiwit in een voedingsmiddel, en probeert om het te bestrijden door het produceren van antilichamen.

Als uw baby een voedselallergie heeft, zal hij waarschijnlijk enkele minuten na het eten symptomen vertonen.

Hoe vaak komen voedselallergieën bij baby's voor?

Voedselallergieën komen vaak voor bij baby's en jonge kinderen. Tot acht procent van de kinderen jonger dan drie jaar krijgt naar schatting een voedselallergie.

Uw kind heeft meer kans op een voedselallergie als u een familiegeschiedenis van hen heeft of van andere allergische aandoeningen, zoals astma , hooikoortsof eczeem . Het verband tussen voedselallergieën en eczeem is het sterkst.

Baby's met ernstig eczeem wanneer ze jonger zijn dan drie maanden hebben meer kans op voedselallergie. Over het algemeen begint het eerdere eczeem en hoe ernstiger het is, hoe groter de kans dat uw kind een voedselallergie ontwikkelt.

Hoewel voedselallergieën al enige tijd in stijgende lijn zijn, beginnen de aantallen af ​​te vlakken .

Welke voedingsmiddelen veroorzaken de meeste allergieën?

De meest voorkomende voedselallergieën bij baby's en jonge kinderen zijn melk , eieren,pinda's en boomnoten, zoals hazelnoten, walnoten en amandelen. De statistieken zijn:

melk: tussen 1,6 procent en 7 procent van de baby's

eieren: ongeveer twee procent van de kinderen jonger dan drie jaar

pinda's: tot twee procent van de kinderen

Op welke symptomen moet ik letten?

Het is gemakkelijk te zeggen of uw kind een onmiddellijke allergie voor een voedsel heeft. De tekenen en symptomen omvatten:

galbulten (netelroos) rond zijn mond, neus en ogen, die zich over zijn lichaam kunnen verspreiden

milde zwelling van zijn lippen, ogen en gezicht

loopneus of verstopte neus, niezen, tranende ogen

jeukende mond en geïrriteerde keel

misselijkheid, braken en diarree


Als uw kind een ernstigere reactie heeft, kan hij piepen, hebben ademhalingsmoeilijkheden, keel en tong zwelling en een plotselinge verlaging van de bloeddruk. Dit staat bekend alsanafylaxie of anafylactische shock en kan levensbedreigend zijn.

Gelukkig zijn ernstige reacties zeldzaam . Als u vermoedt dat uw kind een ernstige allergische reactie heeft, gebruik dan een adrenaline-auto-injector-pen als u er een hebt voorgeschreven en bel onmiddellijk een ambulance . Probeer uw kind niet te laten braken .

Wat gebeurt er als de voedselallergie van mijn kind niet onmiddellijk is?

Vertraagde allergische reacties zijn moeilijker te herkennen, maar komen steeds vaker voor. Het lichaam van je kind zal meer tijd nodig hebben om te reageren, omdat verschillende delen van zijn immuunsysteem worden beïnvloed. Deze allergieën worden delayed-onset of niet-IgE-gemedieerde allergieën genoemd.

Tekenen en symptomen om op te letten omvatten:

reflux

koliek

diarree

constipatie

bloed of slijm in de poep van uw kind

matig tot ernstig eczeem , wat vaak voorkomt bij baby's met een melkallergie

Al deze symptomen komen echter vaak voor in de vroege kinderjaren. Een allergie is slechts één mogelijke verklaring .

Hoe wordt de voedselallergie van een kind gediagnosticeerd?

Als u denkt dat uw kind allergisch is voor voedsel, raadpleegt u uw huisarts en vraagt ​​u om doorverwijzing naar een allergiekliniek. Zoek de dichtstbijzijnde kliniek bij de British Society for Allergy & Clinical Immunology (BSACI). Sommige NHS-allergiepolieken zijn gespecialiseerd in kinderallergieën (kinderallergie), waar uw kind mogelijk een kinderallergiespecialist kan tegenkomen. Anders wordt uw kind gezien door een algemene kinderarts of een volwassen allergiespecialist.

Na een volledige geschiedenis van de symptomen van uw kind te hebben opgemaakt, zal uw arts waarschijnlijk een huidpriktest voorstellen om de diagnose te helpen. Dit is vooral handig bij het diagnosticeren van kleine baby's. Er kan ook een bloedtest met radioallergosorbens (RAST) worden uitgevoerd en de resultaten worden gecombineerd. Laat u niet verleiden om uw eigen testkit te kopen, want er is weinig bewijs dat deze werken.

Als uw kind een vertraagde allergische reactie op een voedingsmiddel heeft, zal uw arts proberen het allergeen op te sporen door middel van een eliminatieproces. U wordt doorverwezen naar een diëtist die uitlegt hoe u verschillende voedingsmiddelen uit de maaltijden van uw kind kunt verwijderen. Vermoedelijke voedingsmiddelen moeten waarschijnlijk gedurende twee weken tot zes weken worden vermeden. Snijd geen voedsel uit het dieet van uw kind zonder eerst met uw arts of een diëtist te praten.

Als uw baby een melkallergie heeft en u borstvoeding geeft , zal uw arts of diëtist u adviseren over het wijzigen van uw dieet. Als u een formule gebruikt , kunt u het advies krijgen om over te schakelen op een hypoallergene fles melk .

De diëtist zal de symptomen van uw kind beoordelen en langzaam het vermoedelijke allergeen in zijn dieet introduceren om te zien of de symptomen terugkeren. Ze mag nog een huidpriktest doen voordat ze het voedsel opnieuw inbrengt.

Kan ik voorkomen dat mijn baby een voedselallergie krijgt?

We hebben geen enkel bewijs dat wat u eet tijdens uw zwangerschap , of terwijl uborstvoeding geeft , invloed zal hebben op de vraag of uw baby in de eerste plaats een voedselallergie ontwikkelt .

Of baby's moeten worden blootgesteld aan triggerfood, dus ze opbouwen een weerstand, of worden beschermd tegen hen, is ook onduidelijk. Borstvoeding gedurende ten minste vier maanden tot zes maanden kan helpen om het risico van uw baby om allergieën te ontwikkelen te verminderen , hoewel het bewijsmateriaal gemengd is .

Het ministerie van Volksgezondheid beveelt zes maanden exclusieve borstvoeding aan . Na zes maanden wordt gesuggereerd dat u typisch allergene voedingsmiddelen, zoals koemelk en ei, één voor één . Op die manier zul je kunnen zien of een van hen een reactie veroorzaakt.

Tenzij je een pinda-allergie hebt, is het veilig om pinda 's te eten tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding . Als u een familiegeschiedenis van allergieën heeft, of als uw baby eczeem heeft , wees dan voorzichtig voordat u uw baby-pinda-producten geeft nadat hij is gespeend. Stel je babyvoeding, zoals pindakaas, uit tot hij zes maanden oud is. Tegen die tijd kun je praten over spenen met je gezondheidsbezoeker .

Rekening probiotica hetzij als een supplement voor borstvoeding moeders, of toegevoegd aanflesvoeding, kan helpen om het risico te verminderen dat kinderen voedselallergieën ontwikkelen. We hebben echter meer bewijs nodig om zeker te zijn .

Kunnen voedselallergieën worden genezen?

Er zijn nog geen geneesmiddelen tegen voedselallergieën, hoewel er echt vooruitgang wordt geboekt bij het begrijpen hoe deze te voorkomen en te behandelen .

Uw kind kan uit zijn allergie groeien , maar het kan afhangen van waarvoor hij allergisch is. Tot 90 procent van de kinderen ontgroeit koemelk en ei-allergieën, terwijl slechts ongeveer 10 procent tot 20 procent pinda-allergieën ontgroeien . Uw kind zal regelmatig een arts moeten bezoeken en met tussenpozen opnieuw worden getest om te zien of hij zijn allergie is ontgroeid .

Zelfs als uw kind zijn allergieën ontgroeit, kan hij nog steeds andere allergiegerelateerde of atopische aandoeningen ontwikkelen, zoals astma of hooikoorts . Dit staat bekend als de allergische of atopische mars.


Wat is een voedselintolerantie?

Vertraagde allergieën en intoleranties worden gemakkelijk verward. Baby's kunnen soms een intolerantie ontwikkelen voor bepaalde voedingsmiddelen. Dit is anders dan een allergie, omdat het geen betrekking heeft op het immuunsysteem . Je baby heeft een intolerantie als hij moeite heeft met het verteren van bepaald voedsel. Hij heeft misschien:

buikpijn

koliek

opgeblazen gevoel

wind

diarree

braken


De meest voorkomende intolerantie bij baby's is melk of lactose-intolerantie . Dit gebeurt meestal na een buikpijn en kan enkele weken aanhouden.

Als u vermoedt dat uw baby voedselintolerantie heeft, raadpleegt u uw huisarts. Probeer het nooit zelf te diagnosticeren, want er zijn andere aandoeningen die vergelijkbare symptomen kunnen veroorzaken, zoals coeliakie, wanneer de darm reageert op de gluten in granen .

Het voedsel dat uw baby of ouder kind verontrust, wordt op dezelfde manier geïdentificeerd als een allergeen dat een vertraagde reactie veroorzaakt. Uw arts zal hem doorverwijzen naar een diëtist, die hem op een uitsluitingsdieet plaatst, waarbij verdacht voedsel uit zijn maaltijden wordt verwijderd en vervolgens langzaam opnieuw wordt geïntroduceerd. Dit helpt om te identificeren welke voedingsmiddelen het probleem veroorzaken.

Hoe moeten we een voedselallergie beheren?

Nadat de voedselallergie van uw kind is gediagnosticeerd, volgt u het advies van uw arts of diëtist over het vermijden van triggerfoods. Als uw kind een milde allergie heeft, bijvoorbeeld voor eieren, kan hij mogelijk nog steeds voedsel eten dat gebakken eieren bevat. Terwijl als uw kind een ernstige allergie heeft, bijvoorbeeld bij noten, hij mogelijk alle sporen daarvan moet vermijden.

Het juiste eten en drinken voor je kind geven en anderen adviseren hoe ze dat kunnen, zal binnenkort een tweede natuur worden. Je moet van plan zijn om vakantie , eten winkelen ,verjaardagsfeestjes , uit eten gaan en dagen uit voorzichtiger te plannen .

Neem de medicijnen van uw kind mee wanneer u uitgaat. Dit kan een antihistaminegeneesmiddel zijn of als uw kind het risico loopt op een ernstige reactie (anafylaxie), een adrenaline auto-injector pen ook.

* dit artikel werd vertaald uit het Engels en is goedgekeurd door: BabyCenter medical Advisery Board. (www.https://www.babycentre.co.uk/a555826/food-allergies-in-babies)

Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets van onze artikelen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Koop nu met 25% korting
gebruik code '2022' bij uw aankoop