Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Voedselintolerantie en gedragsproblemen

By jojo

mei 18, 2018


Voedselintolerantie en gedragsproblemen bij kinderen

Bijna alle kinderen die worstelen met leer-, gedrags- en sociale problemen, hebben ook last van voedselgevoeligheden (voedselintoleranties). Als de hersenen uit balans zijn, stoort het spijsverteringsstelsel en komt het immuunsysteem uit balans. Deze onbalans leidt uiteindelijk tot deze voedselgevoeligheden.

voedselintolerantie en gedragsproblemen

Dat ogenschijnlijk onschuldige glas biologische melk in je koelkast heeft misschien deel uitgemaakt van de boosdoener die leidde tot de uitbarsting van je kind vanmorgen vóór school. Maar hoe kan een voedsel zoals een zuivelproduct dit laten gebeuren? En zijn er andere voedingsmiddelen die kunnen bijdragen aan dit fenomeen?

Voedselintoleranties

Volgens veel onderzoekers en voedingsdeskundigen zijn de belangrijkste voedselintoleranties onder meer:

Zuivel

Eieren

Gluten - Eiwit in tarwe, rogge, haver en gerst

Suiker (met name als uw kind candida heeft, een overgroei van gist die gedrag kan veroorzaken, vaak bij kinderen met neurologische gedragsstoornissen zoals ADHD en autisme.)

Schelpdier

Sojasaus

Voedingsmiddelen rijk aan salicylaat

Kleurstoffen voor voedingsmiddelen, conserveringsmiddelen, pesticiden, GGO's (genetisch gemodificeerde voedingsmiddelen)

Het verband tussen voeding en gedrag is interessant, vooral als het om voedselgevoeligheden gaat. Als een kind intolerant is voor een bepaald voedsel, treedt een IgG-reactie op. Deze reactie komt voort uit het immuunsysteem en zorgt ervoor dat het lichaam ontstekingsstoffen produceert die cytokines worden genoemd. Cytokines kunnen het darmkanaal, de hersenen of de luchtwegen ontsteken en uiteindelijk invloed hebben op hoe uw kind zich lichamelijk en emotioneel voelt.

Voedselintoleranties versus voedselallergieën

Een voedselallergie veroorzaakt een onmiddellijke reactie die het lichaam signaleert histamine te produceren. In sommige gevallen vereist deze IgE-reactie onmiddellijke medische aandacht. Een voedselintolerantie resulteert daarentegen in een vertraagde IgG-reactie die, in tegenstelling tot een voedselallergie waar de symptomen snel optreden, wel van één tot drie dagen kan duren. Als u de voedselinname van uw kind of het werken met een professional niet nauwlettend volgt, is het mogelijk dat u de reactie die optreedt op het specifieke voedsel dat deze ontstekingsreactie veroorzaakt, niet kunt relateren.

Voedselintoleranties en -gedrag

Gedragsproblemen kunnen het gevolg zijn wanneer een kind reageert op een levensmiddel waartoe hij of zij intolerant is. Als uw kind een glas melk heeft en het lichaam cytokines begint te produceren, kan de resulterende ontsteking in de hersenen leiden tot meltdowns, prikkelbaarheid, angstgevoelens, depressie, hersenmist en meer. Als uw kind al een gecompromitteerde spijsvertering heeft, is een voedselgevoeligheid waarschijnlijk het gevolg van het lekke darmsyndroom en kan dit leiden tot verdere verergering van de problemen. Een lekkende darm kan vitamine- en mineraaldeficiënties veroorzaken als gevolg van slechte absorptie, wat verder kan bijdragen aan leer- of gedragsproblemen en extra voedselgevoeligheden kan veroorzaken.

Als u vermoedt dat uw kind voedselintolerantie heeft, dient u het advies in te winnen van een geregistreerde diëtist. Het helpt ook om een voedseldagboek te bewaren voor minstens zeven dagen en alle geconsumeerd voedsel te loggen, samen met de resulterende symptomen en gedrag. Het verwijderen van veroorzakend voedsel van het dieet van een kind kan een enorm verschil maken in de emotionele en fysieke toestand van uw kind.


Laat een bericht achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets van onze artikelen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte