Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Voedselintolerantietest voor € 29,95

By jojo

maart 11, 2018

intolerantie, voedselintolerantie, voedselintolerantietest

Voedselintolerantietest voor € 29,95

Een Voedselintolerantietest laten doen voor het bedrag van € 29,95; is dat mogelijk en zo ja, waarom zou ik dan een dergelijke test moesten laten doen. Dat is waar dit artikel over gaat.

Allereerst wil ik gaan kijken naar de verschillende soorten van Voedselintolerantietesten en op basis waarvan deze testen gedaan worden. Er zijn hiervoor een aantal mogelijkheden.

De RAST en ELISA test

Dit zijn bloedtesten waarbij de huisarts kan laten testen op specifieke groepen van allergeen. Wanneer de uitslag positief uitpakt, is dus bekend waar men op reageert met een intolerantie. Maar een negatieve uitslag zegt niet dat men niet intolerant is voor bepaald voedsel.

Huidtesten

Er zijn verder ook twee verschillende huidtesten mogelijk die werken door het inkrassen of inspuiten onder de huid van het vermoedelijke allergeen.

Eliminatietest

De huisarts kan dan ook nog eens een eliminatiedieet voorstellen. Daarbij eet men in de eerste fase alleen voedingsmiddelen waarvan zeker is dat ze geen intolerantie bij je veroorzaken. Als het goed is verdwijnen dan de klachten. Vervolgens moet men één voor één voedingsmiddelen gaan toevoegen aan het dieet. Als men reageert op een voedingsmiddel houdt zulks in dat voor dat voedingsmiddel waarschijnlijk een intolerantie bestaat.

Haartest


Naast de mogelijkheid dat je de test laat uitvoeren bij de huisarts, bestaat ook de mogelijkheid om zelf de test uit te laten voeren. Ik geef hierbij twee mogelijkheden; de test op basis van een bloedmonster en de test op basis van een haarmonster.
Laten we beginnen met de Voedselintolerantietest op basis van een bloedmonster.

Voedselintolerantietest op basis van een bloedmonster.

Een voedselintolerantietest op basis van een bloedmonster kun je op internet bestellen en zijn over het algemeen vrij prijzig (als je op zoek bent naar een goedkoop alternatief). Enig onderzoek leert dat dergelijke testen te krijgen zijn vanaf een bedrag van € 59,00 voor een beperkte test tot een bedrag van ver over de € 400,00. Het verschil zit hem in de uitgebreidheid van de test. Bij de goedkope versie wordt getest op 22 allergenen terwijl bij de duurdere test wordt getest op 270 allergenen. Maar de ene leverancier is de andere niet en de prijzen kunnen behoorlijk uiteen lopen. Nogmaals gezegd, het verschil in prijs komt veelal door het aantal zaken die getest worden. Waar je ook verder zoekt op het internet, een test op basis van een bloedmonster zul je niet snel tegen komen voor een prijs die ligt voor bijv. onder de € 50,00. Wil je wat uitgebreider laten testen dan liggen de prijzen al snel boven de € 150,00.
Veel mensen zijn blijkbaar niet altijd even gelukkig met het feit om zelf bloed af te nemen, dit op te sturen en dan de resultaten af te wachten. De redenen hiervoor kunnen uiteenlopend zijn en daar wil ik niet verder op in gaan. Feit is dat veel mensen er gewoon tegen op zien om bij zichzelf bloed af te nemen.

Voedselintolerantietest op basis van haren

haren

Naast het laten doen van een voedselintolerantietest op basis van bloedafname bestaat er ook de mogelijkheid tot het doen van een test op basis van enkele (hoofd)haren. Deze testen kun je vinden voor een (geadverteerde) vanaf prijs van € 24,95 en loopt op tot een prijs van rond de € 100,00. Het verschil in al deze testen is niet zo groot en ook hier draait het erom wat er getest wordt en de hoeveelheid getest producten. Over het algemeen worden er rond de 300 food en 300 non-food producten getest; bovendien kun je de test uitbreiden door ook een zgn. "tekortenrapport" op te laten stellen. Bij een dergelijk rapport komt dan naar voren welke voedingstoffen of vitamines je tekort komt. een tekort aan bepaalde vitamines kan tot vervelende gevolgen leiden zodat het best wel handig is dit te weten te komen. Ook het testen op metalen behoort tot de mogelijkheid.

Het laten uitvoeren van een voedselintolerantietest op basis van enkele haren is populair omdat het nu eenmaal gemakkelijk is enkele haren af te knippen, in een zakje te doen, te verzenden en dan het resultaat te ontvangen. Mensen hebben daar minder moeite mee dan met de eerder genoemde bloedtest.

In hoeverre een test op basis van haren betrouwbaar is, heb ik reeds over geschreven in het artikel "De haartest vanuit wetenschappelijk perspectief".

Laat een bericht achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets van onze artikelen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte