Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Waarschuwingstekens voedselintolerantie.

By jojo

februari 24, 2017


Waarschuwingstekens voor een voedselintolerantie.

Er zijn een (groot) aantal waarschuwingstekens dat er bij u mogelijk sprake is van een Voedselintolerantie. Die waarschuwingstekens kunnen zowel uiterlijke als innerlijke kenmerken hebben. Zo kun je bijvoorbeeld een uitslag op je huid krijgen of last hebben van een opgeblazen gevoel. In een aantal artikelen zal ik (een aantal van) deze kenmerken gaan behandelen. Heb je dan ook last van een of meer van de kenmerken dan kan het zijn dat je last hebt van een voedselintolerantie.

Eerst nog even (in het kort) het verschil tussen Voedselintolerantie en voedselallergie.

Er zijn twee vormen van voedselovergevoeligheid: de voedselintolerantie (dit is de niet allergische voedselovergevoeligheid) en de voedselallergie. Het verschil tussen deze beide vormen is dat bij intolerantie het lichaam ongewoon reageert op een bepaalde stof, zonder dat hierbij het immuunsysteem is betrokken. De reactie volgt meestal langere tijd na het eten van het voedsel; klachten treden op na 2 tot 3 dagen

Bij een allergie reageert het immuunsysteem op een bestanddeel waarmee het in aanraking komt en waarbij het lichaam antistoffen aanmaakt. De reactie volgt meestal binnen een korte tijd na het eten van het voedsel; klachten treden vaak op binnen een half uur na het eten van het voedsel.

Waarschuwingstekens.

1. Je moet meerdere keren per dag naar het toilet

gluten informatie en advies

Je kent het wel, sta je net op het punt naar een leuk uitje te gaan, moet je alweer naar het toilet. Je maakt je daarnaast zorgen over het feit of er wel een behoorlijk toilet aanwezig is op het evenement waar je naar toe gaat. De twijfel slaat bij je toe en wordt erger en erger. Je hebt gewoon last van het feit dat je veel naar het toilet moet....denk je! 
Lees hier meer over in het hele artikel.

2. Je ervaart chronische spier- of gewrichtspijn die vaak voorkomt.

chronische klachten

Een tweede waarschuwingsteken voor een Voedselintolerantie kan zijn dat u veel chronische spier- en gewrichtspijn ervaart. Het komt dan ook vaak voor dat u juist door deze pijnen een beperking voelt in uw dagelijkse bezigheden. Denk alleen bijvoorbeeld aan het feit dat u telkens weer last heeft van die gewrichtspijn in uw knie waardoor het lopen behoorlijk aan banden wordt gelegd. U kunt minder lopen en daardoor worden uw mogelijkheden ook beperkt. Denk aan het vasthouden van uw bestek bij het eten. Soms kan het zover gaan dat u de kracht verliest in uw hand(en).
Lees hier meer over in het hele artikel.

3. Dat heerlijke kopje koffie.

allergie- en intolerantietest

Je kent het wel, dat eerst kopje koffie dat je neemt smaakt gewoon naar meer. Soms kan het echter zijn, dat juist de cafeïne in de koffie je systeem in een vliegende vaart omzet in een cafeïne intolerantie. Je ervaart klachten zoals hoofdpijn, buikklachten, krampen. We weten allemaal dat cafeïne een stimulerend middel is. Zo zijn er wel meer stimulerende middelen maar dat betekent niet dat je van ieder stimulerend middel (in voedsel) een voedselintolerantie overhoudt.
Lees hier meer over in het hele artikel.

4. Je hebt last van frequente hoofdpijn of migraine na bepaalde maaltijden

voedselintolerantie

Je ervaart frequente hoofdpijn of migraine na bepaalde maaltijden. Dit is een veel voorkomend symptoom van voedselintolerantie en grotendeels te vermijden als je weet wat de triggers zijn. De meest bekende voedselchemische trigger is mononatriumglutamaat (MSG). Onderzoek toont aan dat mensen met een gevoeligheid voor glutamaat uit de voeding, na inname van grote hoeveelheden, hoofdpijn, spierstrakheid, gevoelloosheid / tintelingen en zwakte kunnen ervaren.
Lees hier meer over in het hele artikel.

5. Je voelt je constant uitgeput en moe ondanks goed slapen

voedselintolerantie

Overmatige vermoeidheid kan een symptoom zijn van voedselintolerantie. Voelt u zich vaak uitgeput? Niet alleen fysiek, maar ook mentaal en emotioneel? Chronisch vermoeidheidssyndroom is een aandoening die wordt gekenmerkt door ernstige langdurige vermoeidheid die van invloed is op het vermogen van een persoon om regelmatige alledaagse activiteiten uit te voeren. Naar schatting hebben 1 tot 4 miljoen Amerikanen de aandoening, maar toch is minder dan 20% gediagnosticeerd.
Lees hier meer over in het hele artikel.

6. Je tolereert geen tarweproducten, ondanks testen die negatief zijn voor coeliakie

Je tolereert geen tarweproducten ondanks negatieve testen op coeliakie. Coeliakie is een een auto-immuunziekte die geactiveerd wordt door het eten van gluten. Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe en andere granen waarvan bekend is dat het spijsverteringsstress veroorzaakt bij bepaalde mensen. (Degenen met coeliakie hebben een fysiologische reactie op de inname van gluten, waarvoor kan worden getest.)
Lees hier meer over in het hele artikel.

7. Je hebt een te trage schildklier (hypothyreoïdie)

Wat is een trage schildklier? Een te trage schildklier (hypothyreoïdie in een medische context) verwijst naar wanneer de schildklier onvoldoende schildklierhormonen produceert.
Lees hier meer over in het hele artikel.

8. Melk en yoghurt maken je maag boos.

voedselintolerantie verslaan

Een veel gehoorde klacht is dat melk en yoghurt je maag verstoren. Lactose is de natuurlijke suiker in melk en in melkproducten voorkomt en wordt daarom ook wel melksuiker genoemd. We hebben het enzym Lactase nodig om het goed te verteren. Lactase wordt in de dunne darmwand aangemaakt. Als er geen of niet voldoende lactase wordt aangemaakt, kan lactose in onze voeding niet goed verteerd worden. Lactose komt dan onverteerd in de dikke darm terecht. De bacteriën in de dikke darm, de darmflora, gaan lactose ‘vergisten’. Hierdoor kunnen klachten ontstaan.
Lees hier meer over in het hele artikel.

9. Je reumatoïde artritis blijft slechter worden

Reumatoïde artritis en voedselintolerantie. In tegenstelling tot osteoartritis wordt reumatoïde artritis (RA) niet veroorzaakt door standaard slijtage. Wat is Reumatoide artritis? Het kan dus zijn dat je intolerant bent voor cafeïne in de koffie of misschien ook wel in andere producten. Het zijn immers je genen die bepalen op welke wijze je cafeïne metaboliseert. Met de vooruitgang in genetische tests is het nu mogelijk om te testen of je gevoelig bent voor cafeïne of niet. Wees niet bang om te bewegen. Bewegen kan geen kwaad. Bewegen en oefenen is belangrijk om zo goed mogelijk te kunnen blijven bewegen.
Lees hier meer over in het hele artikel.

10. Bepaalde voedingsmiddelen geven huiduitslag, eczeem of een andere huidaandoening

voedselintolerantie

Bepaalde voedingsmiddelen veroorzaken huidaandoeningen zoals eczeem. We associëren huidreacties meestal met een voedselallergie omdat bloedtests een redelijke diagnose voor allergieën kunnen bieden. Maar het is nu goed begrepen dat voedselintoleranties ook huidreacties kunnen veroorzaken (zoals eczeem), hoewel een veel meer vertraagde reactie dan allergieën. Onthoud dat met voedselintolerantie de meeste mensen een redelijke hoeveelheid van het voedingsmiddel kunnen verdragen, maar als ze te veel (of te vaak) eten, beginnen de symptomen te vertonen.
Lees hier meer over in het hele artikel.

11. Je weet dat een maaltijd die rijk aan uien en/of knook is, je buikkrampen en gastro geeft.

knoflook intolerantie

Knoflook, maar ook uien, kunnen een grote trigger zijn voor een Voedsel Intolerantie. Het is zelf zo dat sommige van de meest voorkomende voedseltriggers van spijsverteringsstress zijn uien en knoflook. Ben je dus een liefhebber van knoflook en/of uien en heb je na het eten last van je buik of moet je ineens veel winden laten, dan weet je waar het aan ligt. Veelal treden de symptomen pas op na een of twee dagen. Ben je er dan niet meer zeker van waar het nu eigenlijk aan ligt, dan kun je gaan proberen deze voeding te elimineren. Hoe komt het dat knook en uien vaak de triggers zijn? Dit komt omdat ze zo vaak worden gebruikt om smaak toe te voegen, maar ze zijn ook extreem hoog in FODMAP's.
Lees hier meer over in het hele artikel.

Laat een bericht achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets van onze artikelen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte