Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Waarschuwingstekens voor een voedselintolerantie.

By johandebruijn

februari 24, 2017


Waarschuwingstekens voor een voedselintolerantie.

Er zijn een (groot) aantal waarschuwingstekens dat er bij u mogelijk sprake is van een Voedselintolerantie. Die waarschuwingstekens kunnen zowel uiterlijke als innerlijke kenmerken hebben. Zo kun je bijvoorbeeld een uitslag op je huid krijgen of last hebben van een opgeblazen gevoel. In een aantal artikelen zal ik (een aantal van) deze kenmerken gaan behandelen. Heb je dan ook last van een of meer van de kenmerken dan kan het zijn dat je last hebt van een voedselintolerantie.

Eerst nog even (in het kort) het verschil tussen Voedselintolerantie en voedselallergie.

Er zijn twee vormen van voedselovergevoeligheid: de voedselintolerantie (dit is de niet allergische voedselovergevoeligheid) en de voedselallergie. Het verschil tussen deze beide vormen is dat bij intolerantie het lichaam ongewoon reageert op een bepaalde stof, zonder dat hierbij het immuunsysteem is betrokken. De reactie volgt meestal langere tijd na het eten van het voedsel; klachten treden op na 2 tot 3 dagen

Bij een allergie reageert het immuunsysteem op een bestanddeel waarmee het in aanraking komt en waarbij het lichaam antistoffen aanmaakt. De reactie volgt meestal binnen een korte tijd na het eten van het voedsel; klachten treden vaak op binnen een half uur na het eten van het voedsel.

1. Je moet meerdere keren per dag naar het toilet

Je kent het wel, sta je net op het punt naar een leuk uitje te gaan, moet je alweer naar het toilet. Je maakt je daarnaast zorgen over het feit of er wel een behoorlijk toilet aanwezig is op het evenement waar je naar toe gaat. De twijfel slaat bij je toe en wordt erger en erger. Je hebt gewoon last van het feit dat je veel naar het toiletmoet....denk je! 

Dit is een veel voorkomende denkwijze van iemand met een sterke voedselintolerantie, aangezien het meest directe en onmiddellijke symptoom spijsverteringsstress is. Dit omvat zaken als ernstige buikpijn ,  gasopgeblazen gevoel en diarree - het kenmerk van Prikkelbare Darmsyndroom (IBS) .

Wat er in werkelijkheid aan de hand zou kunnen zijn is dat je last hebt van een voedselintolerantie. 

De belangrijkste oorzaak van IBS wordt gedacht aan fermenteerbare, slecht opgenomen koolhydraten die bekend staan als FODMAP's. Het concept van FODMAP's is ontwikkeld door onderzoek aan de Monash University en zij blijven de leidende autoriteit op dit gebied.

De enige wetenschappelijk bewezen dieetbehandeling voor IBS wordt een Low FODMAP-dieet genoemd , met een slagingspercentage tot 76% ( 1 ).


Laat een bericht achter

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets van onze artikelen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte

Koop nu met 25% korting
gebruik code '2022' bij uw aankoop