.st0{fill:#FFFFFF;}

Waarschuwingstekens voor Voedsel Intolerantie (11) 

 april 24, 2017

By  johandebruijn

Waarschuwingstekens voor Voedsel Intolerantie (11)

waarschuwingstekens voor voedsel intolerantie, wat zijn  dat?


Knoflook, maar ook uien, kunnen een grote trigger zijn voor een Voedsel Intolerantie. Het is zelf zo dat sommige van de meest voorkomende voedsel triggers van spijsverteringsstress zijn uien en knoflook. Ben je dus een liefhebber van knoflook en/of uien en heb je na het eten last van je buik of moet je ineens veel winden laten, dan weet je waar het aan ligt. Veelal treden de symptomen pas op na een of twee dagen. Ben je er dan niet meer zeker van waar het nu eigenlijk aan ligt, dan kun je gaan proberen deze voeding te elimineren. 

Hoe komt het dat knoflook en uien vaak de triggers zijn


Dit komt omdat ze zo vaak worden gebruikt om smaak toe te voegen, maar ze zijn ook extreem hoog in FODMAP's.

Wat zijn  FODMAP's

FODMAP is een afkorting en staat voor Fermenteerbare Oligo-, Di-, Monosachariden en (And) Polyolen. Deze korte keten koolhydraten komen in grote hoeveelheden in onze voeding voor.

Fructanen (oligosachariden)
Vooral in granen en groente.
Galactanen (oligosachariden)
Vooral in peulvruchten.
Lactose (disachariden)
Vooral in melkproducten.
Fructose (monosachariden)
Vooral in fruit.
Polyolen
Vooral in groente en zoetstoffen.


Sommige FODMAP’s worden bij veel mensen slecht opgenomen. Dit is op zich helemaal niet erg, maar kan bij mensen met PDS wel klachten als een opgeblazen buik, winderigheid en buikpijn geven. FODMAP’s zijn niet de oorzaak van PDS, maar triggeren bij veel patiënten wel klachten.

Waarschuwingstekens voor voedselintolerantie zijn niet te onderschatten.

Meer specifiek bevatten, zoals de in het boven genoemde knoflook en uien, beide fructanen die bekende triggers zijn in mensen die een beetje gevoelig zijn. Het beste is om ze tijdens de eliminatiefase van een laag FODMAP-dieet uit je dieet te verwijderen. Wil je toch van de smaak blijven genieten, dan  zijn er een paar oplossingen voor de smaak, waaronder het gebruik van olie met knoflookinsurine.

Het Fodmap dieet* ( met dank aan Gezondheidsnet)

Ben je echt op zoek naar een oplossing voor je vervelende darmen, dan is een Fodmap dieet wellicht een oplossing.

Het FODMAP-dieet bestaat uit twee fases; de eliminatiefase en de herintroductiefase. Je start met de strenge eliminatiefase, een fase waarbij je heel veel producten wegstreept uit je voeding. Je laat vier tot zes weken lang alle producten die rijk zijn aan FODMAP’s weg uit je voeding.

Daarna worden stap voor stap de FODMAP’s weer toegevoegd, bijvoorbeeld fructose (honing) of lactose (melk). Het herintroduceren van een groep kan 3 tot 6 dagen in beslag nemen, afhankelijk van het wel of niet ontstaan van klachten. Als de klachten wegblijven, kunnen die producten blijven. Maar als de klachten terugkomen, is het duidelijk wat de boosdoeners zijn. Tijdens het herintroduceren is het wel van belang dat je het strenge dieet blijft volgen, zodat je zeker weet dat eventuele klachten ontstaan door het te testen voedingsmiddel.

Uiteindelijk ontstaat een dieet op maat, zonder de koolhydraten die bij jou klachten geven. Dat dieet kun je blijvend volgen om klachten te voorkomen. Je kunt na de herintroductiefase wel je eigen grenzen op gaan zoeken. Producten die klachten geven hoef je ook niet per se altijd te mijden.

Waarschuwings tekens voor voedsel intolerantie en de Voedsel Intolerantie Test

Het ontdekken van je eigen voedselgevoeligheden en het vervolgens onthouden van voedsel, is misschien wel het belangrijkste wat je kunt doen om deze aandoening te behandelen. Zoals bij veel gevolgen van een voedselintolerantie kan de oorzaak bepaald worden door de eliminatie methode toe te passen. Hierdoor kom je er achter welk voedingsmiddel de oorzaak kan zijn. Een uitstekend hulpmiddel daarbij is de Voedselintolerantie Test. Daarbij krijg je de resultaten van de voeding waar je intolerant voor bent. Je kunt dan op een gerichte wijze de eliminatie methode gaan toepassen. Daardoor kom je er sneller achter welk voedingsmiddel de oorzaak is. Wil je een Voedsel Intolerantie Test bestellen, dan kan dat door HIER te klikken. In vier eenvoudige stappen bestel je een test en aan de hand van het resultaat kun je zien waar jij intolerant voor bent.


Voedsel Intolerantie Testen

Basis Intolerantie Test

€ 69,95, nu € 29,95


Test intolerantie op:

300 food
300 non food producten

80 voedingsstoffen
24 metalen

Uitgebreide Intolerantie test

€ 89,95, nu € 44,95


Test intolerantie op:

300 food
300 non food producten

80 voedingsstoffen
24 metalen

Complete Intolerantie Test

€ 119,95, nu € 69,95


Test intolerantie op:

300 food
300 non food producten

80 voedingsstoffen
24 metalen


Complete Intolerantie Test EXTRA

€ 149,95, nu € 89,95


Test intolerantie op:

300 food
300 non food producten

80 voedingsstoffen
24 metalen met daarnaast
een Micro Biome test, een Hormonale onbalans Test en een Spijsvertering, Gezondheid en Metabolisme analyse

Bestel een test voor paren ( 2 testen) en bespaar 5%.
Bestel een familietest (4 testen) en bespaar 10%.

Betrouwbaarheid

1

410.000 Testen Uitgevoerd

Gedurende het bestaan van onze zijn er meer dan 410.000 testen uitgevoerd.

2

99,6% Tevreden

Onze klanten vertellen ons dat zij tevreden zijn met hun resultaten. Wij zijn er trots op dat meer dan 99% van onze klanten tevreden is met de testresultaten. Klachten behandelen wij direct.

3

Gebruikt door 131 Artsen 

Wij werken met een groot aantal medisch beoefenaars uit 6 verschillende landen, die onze tests gebruiken 

Bestel uw test eenvoudig

1

Kies en bestel veilig online

Kies uit een van de bovenstaande testen en bestel meteen on line.

2

Betalen, downloaden, zenden

Na betaling komt u op de pagina om uw verzendformulier te downloaden met verdere instructies.
Bij een bloedanalyse test zenden wij de testkit met verdere instructies

3

De resultaten

Het  uitgebreide testrapport ontvangt u via e-mail binnen 10 werkdagen.

Allergie- Intolerantie testen

Select35 Allergietest

€ 149,95, nu € 99,95


Select35 Bloedanalyse 

Allergie test  op 35 voorkomende
producten

ELISA Testtechnologie
110 Intolerantie-Allergiepunten
Test 
IgE- en IgG4-antilichamen

Choice70 Allergie-intolerantie

€ 199,95, nu € 149,95


Choice70 Bloedanalyse 

Allergie test op 30 allergieën en 40 intoleranties 


ELISA Testtechnologie
110 Intolerantie-Allergiepunten
Test 
IgE- en IgG4-antilichamen

Prime110 Allergie- Intolerantie test

voedselintolerantietest

€ 249,95, nu € 199,95


Prime 110 Bloedanalyse 

Allergie test op 25 allergieën en 
75 intoleranties 

ELISA Testtechnologie
110 Intolerantie-Allergiepunten
Test 
IgE- en IgG4-antilichamen

Bestel een test voor paren ( 2 testen) en bespaar 5%.
Bestel een familietest (4 testen) en bespaar 10%.

Dit wordt door onze testen getest

Intolerantietest

Wij testen uw haarmonster op 600 verschillende etenswaren en non-food producten om te zien wat uw problemen kan veroorzaken.

Voedingsstoffen Test

Hier keren wij de test om, om te zien wat er in uw lichaam ontbreekt, dit uit een lijst van 80 voedingstoffen. Inclusief een gratis voedingsstoffen gids.

Metaal Toxiciteit test

Met behulp van het verstrekte haarmonster testen wij op 24 verschillende metalen die u mogelijk consumeert of in de buurt van woont.

Je haar

Is je persoonlijke dagboek. Het houdt naarstig alles bij wat je inneemt en inademt en slaat het veilig op in zijn geheugen.

Dit omvat voedsel (meest voorkomende allergenen: koemelk, eieren, noten, pinda's, schaaldieren, tarwe, soja, vis), mosterd, selderij en producten daarvan, sesam, zwaveldioxide, lupine, weekdieren, supplementen, nicotine, smog en voedingswaren.

Je bloed

Is wetenschappelijk bewezen dat het het verhaal vertelt van giftige stoffen (voedingskleurstoffen, additieven, conserveringsmiddelen, emulgatoren, stabilisatoren, verdikkingsmiddelen en klontermiddelen, en andere vreemde stoffen in uw voedsel.
Dat komt omdat het immuunsysteem van je lichaam meetbare antilichamen produceert die in je bloed werken om deze schadelijke stoffen af te weren.

Er zijn twee vormen van voedselovergevoeligheid: de voedselintolerantie (dit is de niet allergische voedselovergevoeligheid) en de voedselallergie. Het verschil tussen deze beide vormen is dat bij intolerantie het lichaam ongewoon reageert op een bepaalde stof, zonder dat hierbij het immuunsysteem is betrokken. De reactie volgt meestal langere tijd na het eten van het voedsel; klachten treden op na 2 tot 3 dagen.
Bij een allergie reageert het immuunsysteem op een bestanddeel waarmee het in aanraking komt en waarbij het lichaam antistoffen aanmaakt. De reactie volgt meestal binnen een korte tijd na het eten van het voedsel; klachten treden vaak op binnen een half uur na het eten van het voedsel. 
Allergie kan getest worden door een Allergie test op basis van een bloedmonster.

Klachten die veel voorkomen bij een voedselintolerantie zijn o.m. een opgeblazen gevoel, buikpijn of buikkrampen, hoofdpijnen, obstipatie, brandend maagzuur, misselijkheid, problemen met je huid, snel in gewicht aankomen. Maar ook gewrichtspijnen, migraine, eczeem of een jeukende huid. Of je een voedselintolerantie hebt en om welk voedsel het gaat kun je het beste laten testen. Door het nemen van een test kom je er snel achter of jouw klachten te maken hebben met een voedselintolerantie

Voedsel Intolerantie kan getest worden door het doen van een
intolerantie test. Wij doen een test op basis van enkele lichaamsharen; een veilige en doeltreffende wijze om er snel achter te komen of er sprake is van een voedselintolerantie

De voedselintolerantietesten worden uitgevoerd op een geregistreerd klasse 11a medisch apparaat zoals bepaalt is volgens ISO EN 13485. Andere medische apparatuur in klasse 11 bevatten röntgenapparatuur, ultrasone apparatuur & radiologie apparatuur.
Dezelfde apparatuur wordt gebruikt door Chinese ziekenhuizen, het Russische ruimte project en door meer dan 7000 beoefenaars in Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Het wordt gebruikt door zowel professionele sportteams als Olympische teams.

De allergietesten worden uitgevoerd door middel van de ELISA test methode.  ELISA is een acroniem voor een laboratoriumtest voor het meten van macromoleculaire stoffen zoals eiwitten in bloedmonsters. De naam is een afkorting van Enzyme-Linked Immuno Sorbent Assay. Door het aantonen van een specifieke binding tussen antigeen en antistof in het bloed, serum of andere lichaamsvloeistof van een mens of een dier is het mogelijk bij te dragen aan de diagnose van een infectieziekte of een auto-immuunziekte.

Ervaringen van onze klanten

Irene van Enghove, verpleegster

Ik werk als verpleegster in een groot ziekenhuis. Het werk is aan veel stress gebonden en steeds vaker kreeg inlast van buik- en maagklachten. eerst dacht kim dat het aan de stress van netwerk lag. Voor de zekerheid heb ik een voedselintolerantietest gedaan. er bleken nogal wat zaken waar in intolerant voor ben. Na mijn dieet te hebben aangepast zijn mijn  klachten verdwenen.

Josephine Veldhuizen, manager

Steeds weer kreeg ik vervelende klachten waarvan ik niet wist waar die vandaan kwamen. Meerdere malen heb ik de dokter bezocht maar dat gaf geen uitkomt. Een vriendin raadde mij de intolerantietest aan. Nadat ik de resultaten zag wist ik waar mijn  klachten vandaan kwamen. Bedankt vriendin!

Anja en Freek van Someren

Samen met mijn man heb ik een voedselintolerantietest gedaan. Nadat ik wij haar hadden ingezonden kregen wij netjes bericht. Daarna duurde het iets langer dan een week en toen kregen we de uitslag.Mijn man bleek intolerant voor een van zijn lekkerste eten. We hebben dit een tijdje terzijde geschoven en zijn klachten waren zo goed als weg. Bedankt Mijn Voedsel Intolerantie test 

Pieter van Dijck,  proces operator

Steeds weer kreeg ik last van jeuk en bleef ik geruime tijd mijzelf aan het krabben. Vrienden vroegen mij vriendelijk of ik soms allergisch voor was. Dat deed bij mij het idee opkomen om mij te laten testen. Ik heb een test genomen met bloedanalyse en jawel, ik bleek allergisch voor een aantal stoffen die ik meteen heb verbannen. Gelukkig heb ik daarna geen jeuk meer gehad en vind het alleen jammer dat ik niet veel eerder die test heb gedaan.

Snel weten of jij wellicht een probleem hebt dat te maken heeft met een Voedsel Intolerante?
Doe de gratis quick scan en weet meteen of er bij jou wellicht sprake is van een Voedsel Intolerantie

Ontvang GRATIS het E-boek
"Waarschuwingstekens voor Voedselovergevoeligheid"

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief