Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Waarschuwingstekens voor Voedsel Intolerantie (8)

By johandebruijn

maart 24, 2017


Waarschuwingstekens voor Voedsel Intolerantie (8)

Melk en yoghurt maken je maag boos.


Een veel gehoorde klacht is dat melk en yoghurt  je maag verstoren.

Lactose is de natuurlijke suiker in melk en in melkproducten voorkomt en wordt daarom ook wel melksuiker genoemd. We hebben het enzym Lactase nodig om het goed te verteren. Lactase wordt in de dunne darmwand aangemaakt. Als er geen of niet voldoende lactase wordt aangemaakt, kan lactose in onze voeding niet goed verteerd worden. Lactose komt dan onverteerd in de dikke darm terecht. De bacteriën in de dikke darm, de darmflora, gaan lactose ‘vergisten’. Hierdoor kunnen klachten ontstaan.

Wat is het Lactase enzym?


Lactase is een natuurlijk enzym welke lactose (melksuiker) afbreekt tot galactose en glucose. Dit verteringsproces vindt plaats in de dunne darm. Normaal gesproken heeft iedereen bij de geboorte voldoende lactase aanmakende cellen in zijn dunne darm om als zuigeling de (moeder)melk te kunnen verteren.

Bij het ouder worden neemt de capaciteit van deze lactase producerende cellen echter af (met name bij Aziatische en negroïde mensen kan deze afname erg snel gaan). Hierdoor kan een relatief tekort ontstaan als iemand een lactose bevattend product neemt.

Het is dan ook niet raar dat mensen op oudere leeftijd de symptomen van lactose intolerantie krijgen. Overigens kunnen mensen na medicijngebruik (met name antibiotica en cytostatica) ook een lactose intolerantie ontwikkelen.

Als vervolgens een hoeveelheid lactose in wordt genomen zullen de bekende lactose intolerantie klachten ontstaan.

Maar naar schatting 65% van de mensen ondervindt enige moeilijkheid bij het verteren van lactose na de kindertijd, met percentages zo hoog als 90% in die van Oost-Aziatische afkomst. Dit staat bekend als lactose-intolerantie en is een van de meest algemeen erkende voedselintoleranties.

De ernst van de reactie varieert sterk, afhankelijk van het individu, maar in de meeste gevallen kan het gastro-intestinale symptomen veroorzaken die lijken op PDS (Prikkelbaar Darm Syndroom). Wil je hier meer over weten, kijk dan even HIER voor meer informatie.

Het ontdekken van je eigen voedselgevoeligheden en het vervolgens onthouden van voedsel, is misschien wel het belangrijkste wat je kunt doen om deze aandoening te behandelen. Zoals bij veel gevolgen van een voedselintolerantie kan de oorzaak bepaald worden door de eliminatie methode toe te passen. Hierdoor kom je er achter welk voedingsmiddel de oorzaak kan zijn. Een uitstekend hulpmiddel daarbij is de Voedselintolerantie Test. Daarbij krijg je de resultaten van de voeding waar je intolerant voor bent. Je kunt dan op een gerichte wijze de eliminatie methode gaan toepassen. Daardoor kom je er sneller achter welk voedingsmiddel de oorzaak is. Wil je een Voedsel Intolerantie Test bestellen, dan kan dat door HIER te klikken of de knop hieronder. In vier eenvoudige stappen bestel je een test en aan de hand van het resultaat kun je zien waar jij intolerant voor bent.

Laat een bericht achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets van onze artikelen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte