Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Waarschuwingstekens voor Voedsel Intolerantie (10)

By jojo

april 24, 2017


Waarschuwingstekens voor Voedsel Intolerantie (10)

Bepaalde voedingsmiddelen geven huiduitslag, eczeem of andere huidaandoeningen

Bepaalde voedingsmiddelen veroorzaken huidaandoeningen zoals eczeem. We associëren huidreacties meestal met een voedselallergie omdat bloedtests een redelijke diagnose voor allergieën kunnen bieden. Maar het is nu goed begrepen dat voedselintoleranties ook huidreacties kunnen veroorzaken (zoals eczeem), hoewel een veel meer vertraagde reactie dan allergieën. Onthoud dat met voedselintolerantie de meeste mensen een redelijke hoeveelheid van het voedingsmiddel kunnen verdragen, maar als ze te veel (of te vaak) eten, beginnen de symptomen te vertonen.

Door wat wordt de huidaandoening veroorzaakt


Een natuurlijke voedselstof genaamd Salicylate is een van de grootste boosdoeners als het gaat om huidaandoeningen, terwijl de andere Histamine is. Er is voorgesteld dat ongeveer 2,5% van de Europeanen een gevoeligheid voor salicylaat hebben.
Hoewel salicylaatgevoeligheid, ook bekend als salicylaat-intolerantie, niet zo vaak voorkomt als gluten of lactose-intolerantie, is het voor sommige mensen een reëel probleem.
Salicylaten zijn verbindingen die worden aangetroffen in voedingsmiddelen, medicijnen en andere producten die ongewenste reacties kunnen veroorzaken bij mensen die intolerant zijn. Een gevoeligheid voor deze verbindingen is geassocieerd met een breed scala aan symptomen, waardoor het moeilijk te identificeren is.

Hoewel het elimineren van alle salicylaten vrijwel onmogelijk is, is het beperken van de verbruikte hoeveelheid tot een aanvaardbare drempel de meest effectieve manier om het te beheren. Tomaten en paprika's (ook bekend als paprika of capsicum) zijn enkele opvallende bronnen van salicylaten die het vaakst door patiënten worden gemeld.

Symptomen van Salicylaat Gevoeligheid

Salicylaatgevoeligheid kan verschillende symptomen veroorzaken die allergieën en ziektes nabootsen. Bovendien ervaren sommige mensen de symptomen alleen in de aanwezigheid van niet-verwante allergieën, waardoor het een moeilijke diagnose is. De meest voorkomende symptomen zijn de luchtwegen. De huid en het darmkanaal kunnen echter ook worden aangetast.
Symptomen zijn onder andere ( 2 ):

 • Verstopte neus
 • Sinusinfectie en ontsteking
 • Neus- en sinuspoliepen
 • Astma
 • Diarree
 • Gas
 • Buikpijn
 • Darmontsteking (colitis)
 • Hives
 • Weefselzwelling

Houd er echter rekening mee dat de symptomen van persoon tot persoon kunnen verschillen. De hoeveelheid salicylaten die een reactie teweegbrengen kan verschillen, afhankelijk van het vermogen van het individu om ze af te breken. Daarom ervaren sommige mensen symptomen nadat ze zijn blootgesteld aan een kleine hoeveelheid van deze chemicaliën, terwijl anderen grotere hoeveelheden kunnen verdragen voordat een reactie wordt geactiveerd.

Welke voedingsmiddelen bevatten salicylaten?

Een aantal voedingsmiddelen bevatten salicylaten.
Fruit, groenten en specerijen bevatten meestal de hoogste hoeveelheden, hoewel ze ook in andere voedingsmiddelen voorkomen. Het salicylaatniveau van een levensmiddel kan variëren op basis van een aantal factoren, waaronder groeiomstandigheden, voorbereiding en niveau van rijpheid.
Bijvoorbeeld, gedroogde vruchten bevatten grotere hoeveelheden dan rauwe groenten gevolg van de verwijdering van water tijdens het verwerken.

Voedingsmiddelen het hoogst in salicylaten zijn onder andere:

 • Fruit: rozijnen, pruimen, abrikozen, bramen, bosbessen, kersen, veenbessen, druiven, ananas, pruimen, sinaasappels, mandarijnen, aardbeien en guave.
 • Groenten: Broccoli, komkommers, okra, cichorei, andijvie, radijs, courgette, waterkers, alfalfaspruiten, aubergine, pompoen, zoete aardappel, spinazie, artisjokken en tuinbonen.
 • Specerijen: Curry, anijs, cayenne, dille, gember, piment, kaneel, kruidnagel, mosterd, komijn, oregano, pimiento, dragon, kurkuma, paprika, tijm en rozemarijn.
 • Andere bronnen: thee, rum, wijn, likeuren, azijn, jus, pepermuntjes, amandelen, waterkastanjes, honing, zoethout, jam, kauwgom, augurken, olijven, kleurstoffen voor levensmiddelen, aloë vera, chips en crackers met een smakelijke smaak en fruitaroma's .

Deze lijst is niet uitputtend, omdat er veel andere voedselbronnen zijn van deze verbindingen.

Het ontdekken van je eigen voedselgevoeligheden en het vervolgens onthouden van voedsel, is misschien wel het belangrijkste wat je kunt doen om deze aandoening te behandelen. Zoals bij veel gevolgen van een voedselintolerantie kan de oorzaak bepaald worden door de eliminatie methode toe te passen. Hierdoor kom je er achter welk voedingsmiddel de oorzaak kan zijn. Een uitstekend hulpmiddel daarbij is de Voedselintolerantie Test. Daarbij krijg je de resultaten van de voeding waar je intolerant voor bent. Je kunt dan op een gerichte wijze de eliminatie methode gaan toepassen. Daardoor kom je er sneller achter welk voedingsmiddel de oorzaak is. Wil je een Voedsel Intolerantie Test bestellen, dan kan dat door HIER te klikken. In vier eenvoudige stappen bestel je een test en aan de hand van het resultaat kun je zien waar jij intolerant voor bent.

Problemen met voedselovergevoeligheid?

Onze testen laten zien of uw problemen gerelateerd zijn aan voedselovergevoeligheid zoals een allergie of intolerantie.

Laat een bericht achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets van onze artikelen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte