Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Waarschuwingstekens voor Voedsel Intolerantie (6)

By jojo

maart 24, 2017


Waarschuwingstekens voor Voedsel Intolerantie (6)

Je tolereert geen tarweproducten, ondanks testen die negatief zijn voor coeliakie.


Je tolereert geen tarweproducten ondanks negatieve testen op coeliakie. Coeliakie is een een auto-immuunziekte die geactiveerd wordt door het eten van gluten
Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe en andere granen waarvan bekend is dat het spijsverteringsstress veroorzaakt bij bepaalde mensen.

Degenen met coeliakie hebben een fysiologische reactie op de inname van gluten, waarvoor kan worden getest.

Wat zijn de symptomen van coeliakie*.

Iemand die ziek is door het eten van gluten kan last hebben van diarree, maar ook van verstopping. Van gewichtsverlies, maar ook van overgewicht. De symptomen verschillen per persoon en zijn niet altijd direct te koppelen aan het maag-darmkanaal. Denk bijvoorbeeld aan depressie, bloedarmoede en botontkalking. Soms worden ziekteverschijnselen verward met het Prikkelbaar Darm Syndroom (PDS) of een tarweallergie. Of zelfs met stress of ouderdom.

De eerste verschijnselen van coeliakie kunnen bij baby’s al optreden kort nadat ze voor het eerst gluten bevattende voeding hebben gekregen. Meestal is dat vanaf de zesde maand, als ze hun eerste broodkorst of pap op basis van tarwebloem krijgen. Maar de klachten kunnen op elke leeftijd beginnen, ook op de schoolleeftijd. Bij volwassenen kunnen de verschijnselen schijnbaar uit het niets optreden. Vaak blijkt dan dat er al jaren vage klachten waren.

Maar er wordt gedacht dat tussen de 0,5 en 13% van de mensen die geen coeliakie hebben, nog steeds problemen ervaart bij het verteren van gluten, een aandoening die bekend staat als niet-glutenongevoeligheid of glutenintolerantie. Hoewel het mechanisme verschilt van coeliakie, worden de symptomen als zeer vergelijkbaar beschouwd.

Op basis van het huidige bewijs zouden diegenen die een slechte reactie op gluten bevattend voedsel ervaren (en geen coeliakie hebben) FODMAP's ook moeten beschouwen als een trigger voor symptomen.

Het ontdekken van je eigen voedselgevoeligheden en het vervolgens onthouden van voedsel, is misschien wel het belangrijkste wat je kunt doen om deze aandoening te behandelen. Zoals bij veel gevolgen van een voedselintolerantie kan de oorzaak bepaald worden door de eliminatie methode toe te passen. Hierdoor kom je er achter welk voedingsmiddel de oorzaak kan zijn. Een uitstekend hulpmiddel daarbij is de Voedselintolerantie Test. Daarbij krijg je de resultaten van de voeding waar je intolerant voor bent. Je kunt dan op een gerichte wijze de eliminatie methode gaan toepassen. Daardoor kom je er sneller achter welk voedingsmiddel de oorzaak is. Wil je een Voedsel Intolerantie Test bestellen, dan kan dat door HIER te klikken. In vier eenvoudige stappen bestel je een test en aan de hand van het resultaat kun je zien waar jij intolerant voor bent.

*tekst: Nederlandse Coeliakie Vereniging


Laat een bericht achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets van onze artikelen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte