Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Waarschuwingstekens voedselintolerantie (3)

By johandebruijn

maart 24, 2017


Waarschuwingstekens voor Voedsel Intolerantie (3)

Dat heerlijke kopje koffie.

Je kent het wel, dat eerst kopje koffie dat je neemt smaakt gewoon naar meer. Soms kan het echter zijn, dat juist de cafeïne in de koffie je systeem in een vliegende vaart omzet in een cafeïne intolerantie. Je ervaart klachten zoals hoofdpijn, buikklachten, krampen. We weten allemaal dat cafeïne een stimulerend middel is. Zo zijn er wel meer stimulerende middelen maar dat betekent niet dat je van ieder stimulerend middel (in voedsel) een voedselintolerantie overhoudt. Let wel, dat een van de belangrijkste redenen dat koffie drinken zo populair is komt door de stimulerende werking van de cafeïne.  Het kan dan dat juist de cafeïne in de koffie er voor zorgt dat je klachten krijgt van fysieke dan wel mentale aard. 

Het kan dus zijn dat je intolerant bent voor cafeïne in de koffie of misschien ook wel in andere producten. Het zijn immers je genen die bepalen op welke wijze je cafeïne metaboliseert. Met de vooruitgang in genetische tests is het nu mogelijk om te testen of je gevoelig bent voor cafeïne of niet. 

Voor degenen die als "langzame" metaboliseerders van cafeïne worden beschouwd, kan een sterke koffie leiden tot spijsverteringsstress, zweten, verhoogde bloeddruk en mogelijk zelfs een verhoogd risico op hartziekten bij regelmatig gebruik. Dus, heb je dan ook klachten van deze aard, dan is het zeker aan te raden te controleren of er wellicht sprake is van een intolerantie.

Het ontdekken van je eigen voedselgevoeligheden en het vervolgens volledig onthouden van voedsel, is misschien wel het belangrijkste wat je kunt doen om deze aandoening te behandelen. Je kunt gebruik maken van de eliminatie methode. Zoals bij veel gevolgen van een voedselintolerantie kan de oorzaak bepaald worden door de eliminatie methode toe te passen. Hierdoor kom je er achter welk voedingsmiddel de oorzaak kan zijn. Een uitstekend hulpmiddel daarbij is de Voedsel Intolerantie Test. Daarbij krijg je de resultaten van de voeding waar je intolerant voor bent. Je kunt dan op een gerichte wijze de eliminatie methode gaan toepassen. Daardoor kom je er sneller achter welk voedingsmiddel de oorzaak is.

Problemen met voedselovergevoeligheid?

Onze testen laten zien of jouw problemen gerelateerd zijn aan voedselovergevoeligheid zoals een allergie of intolerantie.

Laat een bericht achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets van onze artikelen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte