Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Wat is lactose intolerantie en wat zijn de symptomen?


Last van buikpijn, krampen en/of een opgeblazen gevoel na het innemen van producten die lactose bevatten? Dan kan het zijn dat u lactose intolerant bent. Wat het precies inhoudt, hoe u het kunt herkennen en wat u eraan kunt doen leest u hier.

lactose intolerantie

Wat is lactose intolerantie?

Lactose intolerantie: wat houdt het in? Om te beginnen leggen we u uit wat lactose is. Lactose is een suiker dat in melk of melkproducten zoals smeerkaas, roomijs en slagroom voorkomt. We noemen het daarom ook wel melksuiker. Wanneer uw lichaam het enzym lactase niet of niet voldoende aanmaakt, kan lactose niet of niet volledig verteerd worden. Hierdoor kunnen klachten ontstaan, oftewel lactose intolerantie symptomen. Er zijn drie verschillende vormen van lactose intolerantie, met ieder hun eigen oorzaak. Wij geven hieronder de meest voorkomende symptomen

De meest voorkomende symptomen

Bij deze vorm van intolerantie ontstaan er na het nemen van lactose-houdende producten vaak snel klachten zoals een rommelende/opgezette buik, krampen en vervolgens diarree. We hebben de meest voorkomende symptomen voor u op een rijtje gezet:

- Buikpijn

- Buikkrampen

- Een opgeblazen gevoel

- Winderigheid

- Diarree

- Misselijkheid

De ernst van de intolerantie symptomen hangt af van uw gevoeligheid voor lactose en de hoeveelheid lactose die u heeft ingenomen. Wanneer u last heeft van de lactose intolerantie symptomen, kunt u uw inname van lactose het beste beperken. Dit is meestal voldoende om klachten te voorkomen. Indien de klachten aanhouden, kunt u ervoor kiezen om een lactose vrij dieet te volgen.

Test of u lactose intolerant bent

Twijfelt u nog of u lactose intolerant bent? Een eenvoudige manier om hierachter te komen is door een voedselintolerantie test te doen. Mijn Voedsel Intolerantie Test levert deze testen in o.a. Nederland en België. Binnen 7-10 dagen bent u erachter of u een lactose intolerantie heeft, of dat u eventueel intolerant bent voor een andere specifieke stof.

Problemen met voedselovergevoeligheid?

Onze testen laten zien of jouw problemen gerelateerd zijn aan voedselovergevoeligheid zoals een allergie of intolerantie.

intolerantietest

Ontvang GRATIS het E-book
"Waarschuwingstekens voor een voedselovergevoeligheid"