Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Wat is lactose intolerantie en wat zijn de symptomen?


Last van buikpijn, krampen en/of een opgeblazen gevoel na het innemen van producten die lactose bevatten? Dan kan het zijn dat u lactose intolerant bent. Wat het precies inhoudt, hoe u het kunt herkennen en wat u eraan kunt doen leest u hier.

lactose intolerantie

Wat is lactose intolerantie?

Lactose intolerantie: wat houdt het in? Om te beginnen leggen we u uit wat lactose is. Lactose is een suiker dat in melk of melkproducten zoals smeerkaas, roomijs en slagroom voorkomt. We noemen het daarom ook wel melksuiker. Wanneer uw lichaam het enzym lactase niet of niet voldoende aanmaakt, kan lactose niet of niet volledig verteerd worden. Hierdoor kunnen klachten ontstaan, oftewel lactose intolerantie symptomen. Er zijn drie verschillende vormen van lactose intolerantie, met ieder hun eigen oorzaak. Wij geven hieronder de meest voorkomende symptomen

De meest voorkomende symptomen

Bij deze vorm van intolerantie ontstaan er na het nemen van lactose-houdende producten vaak snel klachten zoals een rommelende/opgezette buik, krampen en vervolgens diarree. We hebben de meest voorkomende symptomen voor u op een rijtje gezet:

- Buikpijn

- Buikkrampen

- Een opgeblazen gevoel

- Winderigheid

- Diarree

- Misselijkheid

De ernst van de intolerantie symptomen hangt af van uw gevoeligheid voor lactose en de hoeveelheid lactose die u heeft ingenomen. Wanneer u last heeft van de lactose intolerantie symptomen, kunt u uw inname van lactose het beste beperken. Dit is meestal voldoende om klachten te voorkomen. Indien de klachten aanhouden, kunt u ervoor kiezen om een lactose vrij dieet te volgen.

Test of u lactose intolerant bent

Twijfelt u nog of u lactose intolerant bent? Een eenvoudige manier om hierachter te komen is door een voedselintolerantie test te doen. Mijn Voedsel Intolerantie Test levert deze testen in o.a. Nederland en België. Binnen 7-10 dagen bent u erachter of u een lactose intolerantie heeft, of dat u eventueel intolerant bent voor een andere specifieke stof.

Nu met 25% korting

Allergietest 
op basis van bloedanalyse

Test uzelf op allergie op de meest voorkomende producten

 • Test op 35 meest voorkomende allergenen door middel van een bloedmonster. Gelet op de samenstelling zijn dit de meest voorkomende.
 • Deze test omvat een test op onder andere (hazel)noot, melk, olijf, pinda, zalm garnaal soja en veel andere alledaagse producten.
 • Ook deze test komt met een uitgebreid en gemakkelijk te begrijpen rapportage

Nu met 25% korting

Intolerantietest 
op basis van een haaranalyse

Snel uitsluitsel over uw voedselintolerantie

 • Haaranalyse op 300+ verschillende voedingsmiddelen en 300+ verschillende non-food items,  vitamine en mineralen tekorten en intolerantie voor 24 metalen, hormonale onbalans en metabolisme
 •  Deze test komt zoals al onze testen, met een bijzonder uitgebreid verslag van de testresultaten. Heel handig
 • Persoonlijk advies is altijd mogelijk

Nu met 25% korting

Allergie- én intolerantietest
op basis van bloed- en haaranalyse

Onze meest volledige test op allergie én voedselintolerantie

 • De Bloedanalyse test én de Haartest in één gecombineerde test. Allergie getest door bloedmonster en intolerantie door haaranalyse
 • Test op 35 allergenen én meer dan 600 intoleranties met daarnaast
  80 voedingsstoffen, 24 metalen, hormonale onbalans en metabolisme 
 • Een zeer complete en betrouwbare gezondheidsanalyse
intolerantietest

Ontvang GRATIS het E-book
"Waarschuwingstekens voor een voedselovergevoeligheid"