Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Tarwe intolerantie

Wat u moet weten over een tarwe intolerantie

Vermoed u dat u een tarwe intolerantie heeft? Bij Mijn Voedsel Intolerantie Test leest u wat het is, hoe het ontstaat, wat de tarwe intolerantie symptomen zijn en wat de mogelijke vervolgstappen kunnen zijn.

tarwe intolerantie

Wat is een tarwe intolerantie?

Tarwe is een graansoort dat in vele voedingsmiddelen voorkomt. Brood, crackers, pannenkoeken en pasta bevatten dit ingrediënt bijvoorbeeld. Als u hier intolerant voor bent, ontstaat er een ontstekingsreactie op tarwe-eiwitten wanneer u voedingsmiddelen binnenkrijgt die tarwe bevatten. Doordat tarwe een veelvoorkomend ingrediënt in bakproducten en bloem is, is het belangrijk om goed te letten op wat u binnenkrijgt. Bekijk eerst de etiketten van producten en ga eventueel op zoek naar alternatieven. Een tarwe intolerantie is niet hetzelfde als een tarwe allergie. Bij een intolerantie reageert het lichaam/immuunsysteem op tarwe, waardoor er gezondheidsklachten ontstaan. Bij een tarwe allergie ontstaan er vaak heftigere reacties die mogelijk gevaarlijk kunnen zijn. Meer over het verschil tussen intoleranties en allergieën leest u hier: allergie of voedselintolerantie.

Wat zijn de tarwe intolerantie symptomen?

Tarwe intolerantie symptomen zijn niet direct merkbaar na het eten van tarwe. Het kan tot 72 uur duren voordat u klachten krijgt. In hoeverre u last kan krijgen van deze klachten verschilt per persoon. We zetten de meest voorkomende tarwe intolerantie symptomen voor u op een rijtje:

· Maagpijn

· Een opgeblazen gevoel/opgezette buik

· Hoofdpijn

· Eczeem, acne, jeuk, huiduitslag

· Vermoeidheid

· Gewrichtspijn

· Ongerustheid

· Luchtwegklachten

Wat u eraan kunt doen

Als u last heeft van de bovenstaande tarwe intolerantie symptomen, dan kunt u eens kijken of u zich beter voelt wanneer u tarwe voor 2 tot 6 weken uit uw dieet elimineert. Heeft u behoefde aan zekerheid en uitsluitsel? Dan is het wellicht een goed idee om een voedselintolerantie test te doen. Zo komt u er snel achter voor welke stoffen u intolerant bent. Bekijk de mogelijkheden op onze website.

Problemen met voedselovergevoeligheid?

Onze testen laten zien of uw problemen gerelateerd zijn aan voedselovergevoeligheid zoals een allergie of intolerantie.

intolerantietest

Ontvang GRATIS het E-book
"Waarschuwingstekens voor een voedselovergevoeligheid"