Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

De haartest vanuit wetenschappelijk perspectief bezien

By johandebruijn

december 21, 2017

analyse, intolerantie, intolerantietest, voedsel intolerantie test

De haartest vanuit wetenschappelijk perspectief

Kan haar dienen  om tot een analyse te komen van de voedingstoestand

De haartest vanuit wetenschappelijk perspectief bezien oftewel haren testen om te weten te komen of je ergens intolerant voor bent; is dat wetenschappelijk bewezen. Dat is de vraag waar dit bericht over gaat. Mijn Voedsel Intolerantie Test laat aan de hand van diverse wetenschappelijke rapportages zien dat het doen van een haartest om te bepalen of er sprake is van een intolerantie dan wel een metaal toxiciteit.

Is haar geschikt om te testen.

Wetenschappelijk perspectief

Om een overzicht en inzicht te krijgen over de haartest vanuit wetenschappelijk perspectief bezien zullen we dan moeten gaan bezien of een haar (of meerdere) wel geschikt is om deze test te doen. Volgens H.C. Hopps in The Biological Bases for Using Hair and Nail for Analysis of Trace Elements. Trace Substances In Environmental Health VIII. Hemphill, D.D., ed. University of Missouri, Columbia. 1974, zijn haren (en ook nagels) prima geschikt om deze testen op uit te voeren. Hopps zegt dat “Onderzoeksliteratuur steunt de opvatting dat spoorelementen van haren en nagels de lichaamsinname weerspiegelt … van waaruit men kan concluderen dat haren en nagels geschikte monsters zijn voor het evalueren van wat het lichaam opslaat.’  De vraag kan dan dus op basis van hetgeen hier vooraf is gesteld, positief worden beantwoord. Het materiaal is geschikt om testen op uit te voeren.

Voedingstoestand

H.E. Sauberlich  (Scala, J. H. Department of Nutrition, Letterman Army Institute of Research, San Francisco, California) en R.P. Dowdy (Department of Human Nutrition, Foods, and Food Systems Management, University of Missouri, Columbia, Missouri) stellen dat: ‘Een dergelijke procedure dat groot potentieel heeft getoond, althans voor de bepaling van micro-element voeding …, is het gebruik van haar als het biologische monster. Misschien zou een nog belangrijker voordeel zijn dat haar, door de aard van het monster, een vrij lange termijn voedingstoestand weerspiegelt in plaats van recente (bv. de vorige maaltijd of dag) inname van voeding.’

T.H. Maugh, (Hair: A Diagnostic Tool to Complement Blood Serum and Urine. Science1978; 202) stelt dat “haar kan een continue registratie van de voedingstoestand bieden.’

Met het bovenstaande is naar mijn  mening aangetoond dat haar in de eerste plaats geschikt is om als monster te dienen terwijl tevens wordt aangetoond dat het monster van een haar geschikt is voor het evalueren van wat het lichaam opslaat. Bovendien blijkt een voordeel te zijn dat haar een voedingstoestand over een vrij lange termijn  weergeeft.

Resultaten van een haartest.

Nu we hebben vastgesteld dat een haarmonster geschikt is een voedingstoestand over een langere termijn  weer te geven zal moeten worden bezien of dit ook resultaten kan opleveren inde zin van intoleranties of andere afwijkingen.

In “ A Review of Hair Analysis for Minerals, Hormones and Drugs Ahmad, G. et al. A review Hair tissue Analysis: An analytical method for determining essential elements, toxic elements, hormones and drug use and abuse. Intl.Res.J.Appl.Basic Sci. 4, 2013, wordt gesteld dat “Verschillende onevenwichtigheden in mineralen die worden onthult door een haaranalyse kunnen op stofwisseling disfuncties wijzen voordat er enige symptomen optreden. Een Haar Mineralen Analyse wordt niet alleen gebruikt voor diagnostische doeleinden, maar ook om de voedingstoestand van de patiënt te bewaken totdat de voordelen van de behandeling bereikt zijn en de effecten van het programma zijn gestabiliseerd.’ De haaranalyse kan disfuncties aanwijzen voordat er symptomen optreden. Naar mijn mening kan je dan ook spreken dat intolerantie bepaald kan worden aan de hand van een haaranalyse. Een intolerantie waarvan de symptomen (nog) niet bekend zijn kan hiermee naar voren komen.

Verder onderzoek

In een onderzoek van Kozielec T, Salacka A, Karakiewicz B., (The influence of magnesium supplementation on concentrations of chosen bioelements and toxic metals in adult human hair. Magnesium and chosen bioelements in hair., Magnes Res. 2004 Sep;17(3):183-8) wordt eveneens aangetoond dat door middel van een haar analyse veranderingen kunnen worden aangetoond. “Een Haar Mineralen Analyse werd uitgevoerd op honderdtwintig personen. Supplementen van magnesium en vitamine B6 werden gebruikt in de behandelingsgroepen en placebo‘s in de controlegroep. Een herhaling van de Haar Mineralen Analyse toonde een positieve invloed als gevolg van de supplementen. Magnesium niveaus waren verhoogd in het haar samen met een aanzienlijke vermindering van de zware metalen, lood en cadmium. Bovenstaande resultaten wijzen op een positieve invloed van magnesium supplementen op de vermindering van lood en cadmium in het haar bij de onderzochte individuen” aldus de onderzoekers.

Haarmonster vs urinemonster

In “The diagnostics of diabetes mellitus based on ensemble modeling and hair/urine element level analysis” zeggen  H. Chen, C. Tan C, Lin Z, Wu T. (Comput Biol Med. 2014 Jul;50:70-5.”) dat ‘De resultaten geven aan dat haarmonsters superieur zijn aan urinemonsters. Het gelijktijdig analyseren van haarmonsters en urinemonsters kan meer waardevolle informatie geven voor de preventie, diagnose, behandeling en onderzoek van diabetes.’

Conclusie

Het preventieve gedeelte spreekt mij het meeste aan omdat hier naar mijn  mening de meeste winst valt te halen uit een haaranalyse. Op basis van de haaranalyse kan aangegeven worden waar een intolerantie voor kan zijn; op dat moment kan de klant maatregelen gaan treffen. Er kan gestopt worden met een bepaald voedingsmiddel of een bepaalde voedingsstof  waardoor verder bepaald kan worden of de intolerantie symptomen oproept. Door de eenvoudige techniek van eliminatie kan naar een stabielere toestand gewerkt worden. Op die manier gezien kan de Voedsel intolerantie Test meehelpen om het bestaan van iemand met symptomen te verbeteren.

Laat een bericht achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets van onze artikelen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte