Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Vraag over reactie

By jojo

augustus 29, 2023


De vraag over reactie die wij kregen is: ik reageer negatief op gluten, soya en koeienmelk, maar vervolgens kan ik wel tarwe, soya saus en kaas eten. Kunt u me uitleggen hoe dat zit? 

Het lijkt erop dat er sprake is van een specifieke voedselintolerantie of -gevoeligheid hebt, maar het kan verwarrend zijn omdat sommige voedingsmiddelen in dezelfde categorie vallen als de stoffen waarop je negatief reageert. Laten we de situatie stuk voor stuk bekijken:

1. Gluten en tarwe:

  • Gluten is een eiwit dat voorkomt in tarwe, evenals in gerst en rogge. Mensen met een glutenintolerantie, zoals coeliakie, reageren negatief op gluten, wat leidt tot maag-darmklachten en andere symptomen. Tarwe bevat gluten, dus het is begrijpelijk dat je zou verwachten dat je er negatief op zou reageren
gluten

2. Soja en sojasaus:

  • Soja is een ingrediënt dat vaak wordt geassocieerd met voedselallergieën of intoleranties. Sommige mensen reageren op soja-eiwitten en kunnen symptomen ervaren zoals maag-darmklachten, huiduitslag of ademhalingsproblemen. Sojasaus wordt gemaakt van gefermenteerde sojabonen en is gezuiverd van veel allergene eiwitten. Hierdoor kunnen sommige mensen sojasaus verdragen, zelfs als ze op soja reageren.
soja reactie

3. Koeienmelk en kaas:

  • Koeienmelk bevat lactose, een suiker die veel mensen niet goed kunnen verteren, wat leidt tot lactose-intolerantie. Sommige mensen met een lactose-intolerantie kunnen echter kaas verdragen. Dit komt doordat tijdens het kaasmakingsproces de lactose grotendeels wordt afgebroken door bacteriën, waardoor de hoeveelheid lactose in kaas aanzienlijk lager is dan in melk. Daarom kunnen mensen die lactose-intolerant zijn vaak kaas eten zonder problemen.
lactose intolerantie

Het is belangrijk op te merken dat voedselintoleranties en -gevoeligheden variëren van persoon tot persoon. Sommige mensen kunnen kleine hoeveelheden van bepaalde voedingsmiddelen verdragen, terwijl anderen dat niet kunnen. Als je specifieke voedingsmiddelen wel kunt verdragen, ondanks dat ze behoren tot dezelfde categorie als voedingsmiddelen waarop je negatief reageert, kan dit te maken hebben met de manier waarop deze voedingsmiddelen zijn verwerkt of bereid. Het is altijd raadzaam om met een voedingsdeskundige of arts te overleggen als je vragen hebt over je dieet en voedselgevoeligheden, omdat zij je het beste kunnen adviseren op basis van je individuele situatie.

Problemen met voedselovergevoeligheid?

Onze testen laten zien of jouw problemen gerelateerd zijn aan voedselovergevoeligheid zoals een allergie of intolerantie.

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets van onze artikelen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte