Snelle levering
Resultaten binnen 8-10 dagen

Meer dan 10 jaar ervaring
Betrouwbaar en deskundig

100% Veilige Checkout
Winkel met vertrouwen

100% garantie
geld terug garantie

Ik heb een voedselintolerantietest gedaan; en wat nu?

By johandebruijn

oktober 14, 2020


Ik heb een voedselintolerantietest gedaan, en wat nu?

Ja, wat nu.  Nadat u een Voedselintolerantietest heeft besteld en heeft ontvangen komt uiteraard de vraag; wat nu? Wat gaat u met deze test doen en hoe kunt de de test het beste voor u laten werken. Dit, en wellicht nog enkele andere vragen, zullen opkomen nadat u de resultaten van de Voedselintolerantietest heeft ontvangen. In dit bericht wil ik daar wat verder op in gaan om er voor te zorgen dat u ook daadwerkelijk profijt kunt halen uit de door u gekochte test.

Als eerste moet ik vertellen dat hetgeen er verkocht wordt een test is en géén middel om u snel van uw klachten af te helpen. Door het nemen van de Voedselintolerantietest verdwijnen de klachten niet; u zult zelf verder aan de slag moeten gaan met de resultaten van de test. Maar hoe pak je dat nou het beste aan?

Laat ik maar direct beginnen met te vertellen wat de beste aanpak dan wel zou zijn. Je begint natuurlijk met het elimineren van de producten die op de resultaten lijst staan. Wij hebben hiervoor bruikbare informatie verzameld en weergegeven op de pagina met het Eliminatie Dieet. Bekijk de pagina en lees de daarin vermelde informatie goed door. Je zal zien dat je hierdoor wat meer inzicht gaat krijgen in het totaal.

Begin met de resultaten uit je test en kijk welke producten er voor jou in aanmerking komen. Eet je bijv. nooit andijvie maar heb je wel een intolerantie voor andijvie dan is dit verder uiteraard niet van toepassing. het gaat om de producten die je dagelijks gebruikt. Andere producten die je nooit of weinig gebruikt kunnen voor jou dan slechts als nadere informatie dienen. Je weet dan dat je een intolerantie hebt voor andijvie maar je gebruikt het nooit zodat er ook geen klachten van kunnen komen.

Heb je eenmaal de producten op een rijtje gezet dan kun je je menu’s gaan afstemmen op de resultaten. Scoor je hoog op bijv. walnoten, dan weet je dat je de komende tijd geen maaltijden moet bereiden met walnoten. ook een andere vorm van het nuttigen hiervan is dan voorlopig niet toegestaan.

Vervolgens is het een kwestie van tijd! Het door jou samengestelde menu (waaruit je alle hoog scorende producten hebt verwijderd) zul je enige tijd vol moeten houden. Vier weken is een prima uitgangspunt.

Na deze eliminatieperiode zouden klachten verminderd moeten zijn dan wel verdwenen moeten zijn. Zijn de klachten nog steeds en in dezelfde mate aanwezig, kijk dan nog eens kritisch naar je menu. Het kan best zo zijn dat er toch (via een kruisreactie) producten binnen je menu geslopen zijn die er niet in thuis horen. Ik kan het niet voldoende zeggen dat alleen een serieuze aanpak het probleem kan verhelpen. Consistentie is daarbij het grote woord. Volhouden met het dieet, volhouden met de producten en volhouden voor tenminste vier weken.

Na de eliminatieperiode kun je weer gaan toevoegen binnen je menu. Dit toevoegen gaat het beste door telkens één product toe te voegen, enkele dagen wachten en zien of er problemen ontstaan. Ontstaan er geen problemen na drie dagen dan kunt u er van verzekerd zijn dat dit product geen intolerantie klachten oproept. Treden er wel klachten op dan weet u dat dit (een van de) product(en) is dat een klacht veroorzaakt. Natuurlijk is het dan raadzaam dit product verder uit uw menu te bannen. Vervolgens gaat u verder met een volgend product. Op deze wijze werkt u de gehele lijst af met producten die binnen uw resultatenlijst een positief effect scoren. Wellicht is het ene product meer (bijv. 100%) en het ander minder (85%); u dient alle producten te doorlopen. Alleen als u alle producten doorloopt haalt u een waardevol resultaat uit de test.

Problemen met voedselovergevoeligheid?

Onze testen laten zien of jouw problemen gerelateerd zijn aan voedselovergevoeligheid zoals een allergie of intolerantie.

Laat een bericht achter
{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Mis niets van onze artikelen!

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte