Voedselintolerantietest
Help mee en deel!
voedsel intolerantie test en eliminatie procedure

Hoe weet ik of een voedselintolerantie test geen oplichterij is

Wil jij graag een voedselintolerantietest laten doen maar weet je niet waar te beginnen. Lees dan even het navolgende artikel en besluit dan waar je gaat beginnen. Bovenal vindt je dan het antwoord op de vraag of de aanbieder wel of geen goed product aanbiedt.

Vooraf jezelf informeren.

Allereerst zul je aan jezelf de vraag moeten stellen om welke reden je een voedselintolerantie test wilt laten doen. Daarnaast kun je jezelf afvragen welke manieren er zijn om een dergelijke test te laten doen. In een ander artikel hebben we al aangegeven dat er verschillende wijze zijn om een dergelijke test te laten doen. Je kunt de test laten doen op basis van een bloedmonster, de huidtest, de eliminatiemethode en de haartest.
Als je dus wilt gaan uitzoeken of een voedselintolerantietest geen oplichterij is, zal je dan ook eerst de methode moeten vaststellen welke je wilt gaan volgen. We lopen de methoden nog even een voor een af.

Verschillende methoden.

De methode op basis van een bloedmonster.
Dit wordt over het algemeen gedaan door een huisarts of ander medisch geschoold personeel. Het bloedmonster wordt vervolgens naar het laboratorium gezonden en geanalyseerd.

De methode waar gebruik wordt gemaakt van een huidtest.
Ook deze methode wordt in het algemeen gedaan door de huisarts of ander medisch geschoold personeel. Door het inkrassen of inspuiten onder de huid van het vermoedelijke allergeen wordt de intolerantie/ allergie duidelijk.

De eliminatiemethode.
Deze methode wordt veelal door een huisarts voorgesteld. Daarbij eet men in de eerste fase alleen voedingsmiddelen waarvan zeker is dat ze geen intolerantie bij je veroorzaken. Als het goed is verdwijnen dan de klachten. Vervolgens moet men één voor één voedingsmiddelen gaan toevoegen aan het dieet. Als men reageert op een voedingsmiddel houdt zulks in dat voor dat voedingsmiddel waarschijnlijk een intolerantie bestaat.

De haartest methode.
Het laten uitvoeren van een voedselintolerantietest op basis van enkele haren is populair omdat het nu eenmaal gemakkelijk is enkele haren af te knippen, in een zakje te doen, te verzenden en dan het resultaat te ontvangen. Mensen hebben daar minder moeite mee dan met de eerder genoemde bloedtest.

​Conclusie

Veel van deze testen zijn op het Internet te verkrijgen. Voor wat betreft de testen die worden gedaan bij een huisarts lijkt mij dat van oplichterij geen sprake kan zijn. Het zou dan gaan om de testen (testen op basis van haar) welke aangeboden worden op het Internet. 
De meeste testen die op basis van een haarmonster worden aangeboden, worden gedaan door een groot bedrijf dat gevestigd is in groot Brittannië. Zij voeren over het merendeel de aangeboden testen uit. Het zal duidelijk zijn dat op het moment er een test besteld wordt en deze test wordt uitgevoerd en ook afgeleverd aan de klant, er van oplichterij geen sprake kan zijn. Er kan dan nog slechts gesproken worden of de resultaten van de test wel in overeenstemming zijn  met hetgeen daarvan verwacht mag worden. 

De vraag naar het onderwerp is enige tijd geleden ook bij Kassa onderwerp van gesprek geweest. Graag verwijzen wij je dan ook naar dit artikel voor een objectief beeld over dit onderwerp.

Bij Mijn Voedsel Intolerantie Test krijg je in ieder geval de door jou bestelde test binnen een redelijke termijn  afgeleverd en wordt deze direct doorgezonden vanuit het laboratorium.

Leave a Comment: